Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Απώλεια κεφαλαίου φερεγγυότητας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού …

Αναρωτιόμαστε αν τα στελέχια της κυβέρνησης – που έχουν προφανώς μεθύσει από το να κυκλοφορούν στα σαλόνια της Ευρώπης και να απολαμβάνουν τα πλουσιότατα αγαθά της – έχουν υπολογίσει ότι ανεξάρτητα από την ελπίζουμε θετική εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, την απώλεια του εξαιρετικά σημαντικού κεφαλαίου φερεγγυότητάς και ευρωπαϊκού προσανατολισμού που είχε συσσωρεύσει η χώρα.

Έχουμε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλές επιτροπές της ΕΕ, σε όλη τη δεκαετία του ’80 και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Δεν λέμε προφανώς να μην διαπραγματευτεί η Ελληνική κυβέρνηση καλύτερους όρους και αναπτυξιακές προοπτικές για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Το αντίθετο μάλιστα.

Αλλά στα σαλόνια της ΕΕ μετρούν πάρα πολύ και ο τρόπος και η γλώσσα και η ευγένεια και η σοβαρότητα και η τεκμηρίωση και η επεξεργασία και η ειλικρίνεια και οι νέες ιδέες και η ευγένεια και οι καλοί τρόποι και τα προσόντα και η σεμνότητα και πολλές άλλες αρετές.
 
Με λίγα λόγια όλα όσα κάνουν και τους συνομιλητές σου να νοιώθουν ότι είσαι μέλος της ομάδας και όχι εναντίον της ή διαφορετικός ή αφερέγγυος ή απροσδιόριστος ή επαμφοτερίζων ή απρόβλεπτος ή ξένος, ή παράλογος ή .…
 
Ας ελπίσουμε ότι όλοι όσοι πρέπει να βρεθούν στα σημεία λήψεως αποφάσεων στην ΕΕ, θα αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και τελικά θα επικρατήσουν οι λογικές του εθνικού συμφέροντος και οι προοπτικές της ΕΕ, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
 
ΥΓ: Η αδόκιμος συμπεριφορά της κυβέρνησης και των εθνικών εκπροσώπων περιορίζει επί πλέον στο ελάχιστον και την ανάδειξη Ελλήνων σε επιτελικές θέσεις της ΕΕ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου