Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Εκαψαν Ι.Χ. και κάδους στο κέντρο της Αθήνας …

Εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή του Συντάγματος αλλά και στους δρόμους των Εξαρχείων προκάλεσαν, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους της, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που συγκεντρώθηκαν, από τις έξι το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας. Οι νεαροί, που για πρώτη φορά «έδρασαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία, και υπολογίζεται πως ήταν περίπου 300 άτομα. Ενώ η πορεία εξελίχθηκε χωρίς απρόοπτα, μετά το τέλος της οι νεαροί ξεκίνησαν την καταστροφική τους δράση. Συγκεκριμένα, κατέστρεψαν τις βιτρίνες δύο κοσμηματοπωλείων επί της οδού Βουκουρεστίου, έσπασαν την τζαμαρία σε δύο άλλα καταστήματα επί της Πανεπιστημίου και επίσης κατέστρεψαν δύο αυτοκίνητα και μία στάση λεωφορείων στην περιοχή του Συντάγματος.

Στη συνέχεια οι νεαροί κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια κι εκεί, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, ξεκίνησαν να καίνε ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων εξερράγη λίγα λεπτά αφότου του έβαλαν φωτιά. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο ύψος της οδού Τοσίτσα, απ’ όπου και ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς και να αναποδογυρίζουν κάδους για να δημιουργήσουν οδοφράγματα. Αλλες ομάδες νεαρών στο ενδιάμεσο είχαν ήδη βάλει φωτιές στο οδόστρωμα επί της Στουρνάρη και συνέχιζαν να καταστρέφουν αυτοκίνητα στο πέρασμά τους, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε ακριβά μοντέλα μεγάλου κυβισμού.

Από την αρχή των επεισοδίων, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παρακολουθούσαν διακριτικά τη δράση των αντιεξουσιαστών, όμως οι αστυνομικοί απέφυγαν να παρέμβουν ή να έχουν οποιαδήποτε συμπλοκή μαζί τους, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η ρίψη μολότοφ, οπότε και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Η επέκταση της πυρκαγιάς σε διπλανά κτίρια από τη ρίψη μολότοφ αποφεύχθηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, που επενέβη προκειμένου να επανέλθουν τα πράγματα στη φυσιολογική τους κατάσταση.
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27 Φεβρουαρίου 2015).

Θαυμάσια  έκφραση κοινωνικής αντίδρασης στο σύστημα και στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά εξαιρετικά τυποποιημένη και προβλέψιμη.

Θαυμάσια αντίδραση της αστυνομίας.

Θαυμάσια αντιμετώπιση από την πολιτική ηγεσία.

Θαυμάσια επιτεύγματα από τους προφανώς γνωστούς και σε ασυλία ευρισκόμενους "νέους".

Θαυμάσια καταστροφικά αποτελέσματα, με προφανώς εξασφαλισμένη ατιμωρησία.

Θαυμάσια ηρεμία, αφωνία και εγκληματική αδιαφορία όλων των αρμοδίων και των ταγών της Ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ: Προσέξαμε επίσης την αναντιστοιχία τίτλου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και του περιεχομένου του άρθρου. Προφανώς νέα δημοσιογραφική σύλληψη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου