Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κουράκης: Προς κατάργηση του ΑΣΕΠ …×

Η εκπαίδευση επιστρέφει στην επετηρίδα! Την κατάργηση του ΑΣΕΠ στην Παιδεία προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.
κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Κουράκης δήλωσε στους συνδικαλιστές ότι, ύστερα από διάλογο, θα θεσμοθετηθεί νέο σύστημα μοριοδότησης για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, «που θα υπηρετεί την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, ενώ δεν θα απαξιώνει τα πτυχία που χορηγούν τα πανεπιστήμια».
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27 Φεβρουαρίου 2015).

Αγανακτούμε καθημερινά με τις ανακοινώσεις του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού «παιδείας».

Οι άνθρωποι είναι εντελώς ακατάλληλοι για να ηγούνται του τομέας που πρέπει να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές επιλογές για την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, σε υγιές περιβαλλοντικά και κοινωνικά περιβάλλον.

Οι επιλογές τους είναι εξαιρετικά παλαιομοδίτικες, άστοχες και σκουριασμένες. Έχουν δε εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια από όλες τις συγχρονίες κοινωνίες και συστήματα.

Εμείς επιστρέφουμε ολοταχώς στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα και τις απαράδεκτες και ακραίες αριστερές επιλογές δύο ανθρώπων, άντε και μερικών ακόμα σαν και αυτούς.

Οι γονείς πρέπει να αντιδράσουν σοβαρά και δυναμικά, έως και να επαναστατήσουν.

Επαναφέρουμε το θέμα της ανάθεσης της ευθύνης  της εκπαίδευσης στις Περιφέρειες – βλέπετε και http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/10/blog-post_16.html - με το ρόλο του υπουργείου να περιορίζεται στη διαμόρφωση ελαχίστων απαιτήσεων, προδιαγραφών και ελέγχων τήρησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου