Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στην Ελλάδα έχει λείψει η μέση οδός, η κοινή λογική …

πρωθυπουργου, μητροπολιτης, ιωνιας, φωτο
Από την ορκωμοσία του μητροπολίτη
Διαβάσαμε στη στήλη ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ» και με τίτλο «Μητροπολίτης Γαβριήλ: Στην Ελλάδα έχει λείψει η μέση οδός, η κοινή λογική» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 01.02.2015), τις απόψεις του 39χρονου μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ (κατά κόσμον Γαβριήλ Παπανικολάου).

Και παρακάτω στις στήλες «Η συνάντηση
Επέλεξε τη «Θέα Δηλαβέρη» στη Μεταμόρφωση (Λητούς και Απόλλωνος) που προσφέρει εντυπωσιακή πανοραμική θέα των βορειοδυτικών προαστίων της Αθήνας. Ο ίδιος είχε από πριν φροντίσει να ενημερώσει τους ανθρώπους του εστιατορίου για την επίσκεψή μας, και στο γεύμα μας συνόδευσε ένας στενός συνεργάτης του, κληρικός. Επιλέξαμε πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και βινεγκρέτ, λουκουμάδες τυριών, και ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και κρεάτων. Συνοδεύσαμε το γεύμα με Αγιωργίτικο Μπουτάρη. Λιτοδίαιτος στα πρώτα πιάτα, δεν έκρυψε την αδυναμία του στο τελευταίο: παγωτό. Δεν μου άφησε περιθώρια να... ακουμπήσω τον λογαριασμό».


Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι κάνει ο κάθε μητροπολίτης στα ενδότερα του σπιτιού του.

Αλλά στο δημόσιο χώρο τουλάχιστον - είμαστε της άποψης – ότι οι καλοί χριστιανοί δε συμπεριφέρονται ως επιχειρηματίες, καλοπερασάκηδες και οπαδοί του σύγχρονου τρόπου και της τρυφηλής ζωής.

Αναρωτιόμαστε μάλιστα τι θα πουν οι άνθρωποι που καταφύγουν στα συσσίτια, όταν ο μητροπολίτης τους που λογικά τους συνδράμει, ξοδεύει λεφτά των πιστών και του κράτους για τις απολαύσεις του;

Είναι μάλλον κουτό να αναμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου