Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ομπάμα: Δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση …

«Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί εξω από αυτή» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο CNN όπου τόνισε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη χώρα μας, ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης.

Ο κ. Ομπάμα ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την δήλωση του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η λιτότητα δεν φέρνει αποτέλεσμα απάντησε: «Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ωστόσο πως αδιαμφισβήτητα η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων φέρνοντας ως παράδειγμα το φοροεισπρακτικό σύστημα το οποίο χαρακτήρισε τραγικό.

Ο ίδιος επεσήμανε πως για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, θα πρέπει να δρομολογήσει μια σειρά από αλλαγές.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, με την πάροδο του χρόνου αυτό δεν θα μπορέσει να το αντέξει ότι η κοινωνία αλλά ούτε και το πολιτικό σύστημα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη σημειώνοντας πως αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.

Όταν η οικονομική κρίση ξέσπασε στην Ελλάδα εμείς είχαμε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της. Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμάνια και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή» είπε.

«Αλλά, απ' αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία, είναι ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστήσεις τη δημοσιονομική σταθερότητα, είναι να αναπτυχθείς και όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.
(
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD: 02/02/2015 10:18, Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 20:43).

Σοφές παρατηρήσεις και απόψεις ενός σοβαρού ηγέτη.

Ας παραδειγματιστούν οι μάγοι της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου