Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι τομείς συνεργασίας του υπουργείου Οικονομίας με τον ΟΟΣΑ …

Με επίκεντρο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα ξεκινήσει μία νέα συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ.
Και ο πρωθυπουργός με το χέρι στη τσέπη;
Υποδομές, δημόσιες προμήθειες, ανταγωνισμός, απλοποίηση αδειοδοτήσεων, αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιαστεί μία νέα ολιγόμηνη συνεργασία με τον οργανισμό, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) 'Ανχελ Γκουρία, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11 Φεβρουαρίου 2015).

Εξαιρετικά.

Αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα και δη οι κυβερνήσεις της, πάσχουν από χρόνια ανικανότητα. Δεν μαθαίνουν ποτέ. Και έτσι η ρήση «κάτι γίνεται» παραμένει εσαεί και η πλέον σημαντική και χρησιμοποιημένη.

Αλήθεια. Πόσο θα μας κοστίσει η συνεργασία; Ποιοι είναι οι στόχοι; Πόσοι θα μάθουν κάτι χρήσιμο τέλος πάντων; Ποιοι; Πως θα μετρήσουμε την επιτυχία; Και ποια είναι τα κριτήρια της χρησιμότητας των υποδείξεων/προτάσεων;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα παραμένουν επίκαιρα, αλλά μάλλον ποτέ δεν θα απαντηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου