Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει plan B, ας έρθει Αρμαγεδδών …

Δεν υπάρχει plan B, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Συνεχώς ακούμε “αν δεν υπογράψετε, θα έρθει ο Αρμαγεδδών”. Η απάντησή μου είναι “ας έρθει”. Δεν υπάρχει σχέδιο υπαναχώρησης. Αυτό είναι το δικό μου plan B», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν τελικά έρθει ο Αρμαγεδδών, ο κ. Βαρουφάκης είπε στη δημοσιογράφο ότι είναι σαν να τον ρωτάει τι θα συμβεί αν ένας κομήτης χτυπήσει τη Γη. «Δεν έχω ιδέα», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν τον φοβίζει το γεγονός ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παγκόσμια οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Λίγο. Αν δεν φοβόμουν θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος».  

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τη μοίρα της Ελλάδας από τη μοίρα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «για κάποιο λόγο πολλά φοβερά πράγματα άρχισαν εδώ και μετά εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος ήταν ένας, δεν άρχισε στο Βερολίνο, άρχισε στην Αθήνα το 1944. Η μετάδοση της κρίσης στην Ευρωζώνη άρχισε από εδώ το 2010».

«Είμαστε απόλυτα ικανοί ως Ευρωπαίοι να τα “θαλασσώσουμε” χωρίς λόγο», συνέχισε. «Έχουμε χάσει τα πάντα, άρα μπορούμε να λέμε αλήθειες, είναι θέμα χρόνου να το κάνουμε αυτό», τόνισε o κ. Βαρουφάκης(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:08:34, Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 08:28).

Όλα αυτά θα ήταν πολύ καλά - και ενώ ίσως συμφωνούμε στις απόψεις, αλλά δεν συμφωνούμε για το διαφαινόμενο αποτέλεσμα – αν ο εξαιρετικός κ. Βαρουφάκης, ήταν ένας σαν και εμάς, το λαό, τους πληβείους. Τα πειραματόζωα των πολιτικών νεοφερμένων.

Αλλά δεν είναι. Είναι μεγιστάνας, μέλος δυναστείας, ασφαλής καθηγητής που μπορεί να διαπράττει τρομερά λάθη αλλά δεν θα πληρώσει ποτέ, ούτε καν θα του επιβληθεί προφορική επίπληξη.  Και λογικά έχει το προσωπικό του plan B; θα τη κοπανήσει και αυτός στους παραδείσους του εξωτερικού, όπου ίσως αφιερωθεί στη συγγραφή των απομνημονευμάτων  του. Άλλωστε το ιστορικό γεγονός θα είναι τρομακτικής ισχύος.

Ο λαός θα παραμένει εδώ, προδομένος, ανίσχυρος, εξαθλιωμένος, μπατίρης, κουρελής και θα αγωνίζεται για πάρα πολλά χρόνια να θρέψει τα παιδιά του, να απομακρύνει τα πραγματικά ερείπια και να χτίσει με τα χέρια του μια νέα κατάσταση, για την επιβίωση τη δικιά του και της Ελλάδας.

Μακάρι όλα αυτά να είναι ένας αποκρουστικός, αλλά φευγαλέος εφιάλτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου