Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η Ελλάδα που χάθηκε …

Ελπίζουμε προσωρινά. Όμως:

Την Ελλάδα τη βρήκαμε (πτωχή, πλην τιμία), τη γνωρίσαμε (ανερχόμενη δύναμη, με στόχους, προοπτικές και αισιοδοξία), δουλέψαμε σκληρά να αναπτυχθεί και να αναπτυχθούμε, εντάχθηκε στην Ευρώπη και γίναμε ισότιμοι συνομιλητές και συνεργάτες εξελιγμένων πολιτών και κοινωνιών, συνεργαστήκαμε για να εξελιχθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και προσπαθήσαμε απεγνωσμένα να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη, διαπιστώναμε όμως την αντίφαση μεταξύ της εξέλιξης των πολιτών και της εξαχρείωσης του δημόσιοι χώρου και της χαλάρωσης της κοινωνικής συνοχής, την επικράτησης της παρανομίας, των συντεχνιών, του λαδώματος, του ρουσφετιού και της αλματώδους ανάπτυξης των καφετεριών των χιλιάδων νεαρών θαμώνων οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Και φυσικά από μια κάποια κορυφή στην πτώση.

Τα δεχτήκαμε όλα και δεν αντιδράσαμε. Αντίθετα προσπαθήσαμε να περιφρουρήσουμε τις μικρές και μεγαλύτερες κατακτήσεις μας ή και τον παράνομο πλουτισμό μας. Και έτσι προχωρούσαμε σφυρίζοντας αδιάφοροι για τις ενδείξεις, τις αστοχίες, την άθλια ποιότητα, τον εκτεταμένο χρηματισμό, την εγκατάλειψη, τις λεηλασίες κλπ., κλπ.

Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Της απόλυτης σχεδόν καταστροφής, της επικράτησης των παρανόμων, των λαθρομεταναστών, των καλάζνικωφ, της ερημοποίησης, της εξαθλίωσης, της γενικευμένης απογοήτευσης, της παραίτησης από πάρα πολλά και της αδυναμίας ανάταξης και εξεύρεσης νέων οραμάτων και στόχων. Και στη τραγική ανυπαρξία στιβαρής και αδιάφθορης ηγεσίας. Η Ευρώπη είναι πλέον πολύ μακριά και εμείς μένουμε πίσω μόνοι μας.

Και όμως πρέπει και να αντιδράσουμε, για να αλλάξουν μυαλά οι ζαχαροζυμωμένοι νέοι και αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν μόνον δικαιώματα και καμιά υποχρέωση προς κανένα. Και να δουλέψουμε μαζί για μια καινούργια Ελλάδα και ένα νέο όραμα. Για τα παιδιά, τους νέους και τους αδύναμους.

Πολλές απλές και κατανοητές προτάσεις θα βρει κάθε ενδιαφερόμενος στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά. Και εμείς θα επιμένουμε να στέλνουμε τις απόψεις, τις προτάσεις και τη κριτική μας στη νέα κυβέρνηση, μήπως και πάρουν τα πράγματα το σωστό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου