Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γ. Πανούσης: Μείωση προστίμων της Τροχαίας, όχι χημικά στις διαδηλώσεις και αυτοκάθαρση της ΕΛ.ΑΣ ...

Από τις πρώτες ενέργειες που θεωρεί αναγκαίες ο κ. Πανούσης είναι η μείωση των προστίμων της Τροχαίας, αλλά και η «κάθαρση» των δρόμων από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, για τη διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως των ατόμων με αναπηρίες.
Τις αρχές και τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, αλλά και τα νέα ήθη και κανόνες για τη «συμφιλίωση Αστυνομίας και Κοινωνίας», αναλύει σε σχετική δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Από τις πρώτες ενέργειες που θεωρεί αναγκαίες ο κ. Πανούσης είναι η μείωση των προστίμων της Τροχαίας, αλλά και η «κάθαρση» των δρόμων από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και τα μηχανάκια στα πεζοδρόμια, για τη διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως των ατόμων με αναπηρίες. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:19:52, Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 19:42).

Αρπίζω να καταλαβαίνω ότι ζω στην Εσπερία. Μπράβο.

Ελπίζω ο εκλεκτός υπουργός κ. Πανούσης να ασχοληθεί και με μερικά ακόμα μικροπράγματα που αναφέρουμε συχνά στους αρμοδίους αλλά κωφεύουν:
1.    Να ελεγχθούν τα απαράδεκτα σήματα της τροχαίας και γίνει εξορθολογισμός τους και η εναρμόνιση με τα σήματα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών
2.    Να επιβληθεί η συμμόρφωση όλων, επαγγελματιών κυρίως, αλλά και ιδιωτών στη σημασία του ΣΤΟΠ
3.    Να απομακρυνθούν όλα τα περίπτερα, για να διευκολυνθεί η κίνηση των πολιτών και να μην αναγκάζονται να περπατούν στους δρόμους – παγκόσμια επιτυχία
4.    Να επαναφέρει τα στελέχη της Τροχαίας στους δρόμους και να ΄φύγουν από τα γραφεία
5.    Να μάθει και το υπουργείο κι η Αστυνομία να απαντούν άμεσα και σοβαρά στα αιτήματα και τις προτάσεις των πολιτών
6.    Να ζητήσει τη κατασκευή πεζοδρομίων σε όλους τους δρόμους

Ελπίζουμε ότι δε θα πεταχτεί και τη μήνυμα αυτό στο καλάθι των αχρηστών. Ίσως με τη δικαιολογία άλλων προβλημάτων που έχουν μεγαλύτερη σημασία και άρα προτεραιότητα.

Η αναρχία, το χάος και η προκλητική συμπεριφορά πρέπει να εκλείψουν από τους δρόμους.    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου