Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Άλλο το διαβάζω και άλλο το ακούω …

×Καλό θα είναι κάπου κάπου οι κυβερνήτες μας και όλοι οι ταγοί της κοινωνίας μας να μάθουν να διαβάζουν και να κατανοούν κείμενα που γράφονται σε έγκυρες και αξιόπιστες  εφημερίδες, εξειδικευμένα περιοδικά και πρόσφατα σε ηλεκτρονικά μέσα.

Η διαφορά μεταξύ του συμμετέχω σε συζήτηση ή ακούω απόψεις, σχόλια, κριτική, προτάσεις κλπ., είναι ότι όταν διαβάζω βρίσκομαι μόνος μου με τις ικανότητές μου να κατανοήσω , να αναλύσω και να επεξεργαστώ τα γραφόμενα, ώστε να αποκομίσω ιδέες, να κάνω σκέψεις, να συγκρίνω, να επιβεβαιώσω δικές μου απόψεις και εν τέλει να διαμορφώσω τις δικές μου απόψεις και συμπεράσματα.

Όταν ακούω μόνον, μετέχω σε άλλου είδους διεργασίες όπου εμφιλοχωρούν στοιχεία της προσωπικότητάς, ακόμα και της εμφάνισης των ατόμων που μετέχουν στην εκδήλωση, επικρατούν συχνά προσωπικές αντιλήψεις για θέματα άσχετα με το λόγο και το περιχεόμενο και εν κατακλείδι είναι αμφίβολο αν μπορώ να επωφεληθώ ικανοποιητικά. Φυσικά όλα είναι σχετικά και σε μεγάλο βαθμό επηρεάζονται από την παιδεία και εμού του ιδίου και των άλλων.

Η πορεία των πραγμάτων στην Ελλάδα δείχνει ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα που κρατούν και τις τύχες μας στα χέρια τους, δε διαβάζουν σχεδόν τίποτε και έτσι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι συμβαίνει και ζουν με τις ψευδαισθήσεις τους, ότι αρπάξει το αυτί τους, ότι πουν οι σύμβουλοί τους.

Ως συμπέρασμα: τα χάλια μας δεν περιγράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου