Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πόλεμος πατήρ προσφύγων και μεταναστών …

Τα πράγματα είναι απλά και απολύτως κατανοητά.

Ο πόλεμος, εμφύλιος ή κάθε άλλης μορφής και αιτιολογίας, προκαλεί δυστυχία, καταστροφές, απόγνωση και ωθεί όλους όσους έχουν χρήματα, διασυνδέσεις, ικανότητα και αποφασιστικότητα να φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη αλλού.

Αμέσως ενεργοποιούνται οι άθλιοι έμποροι του τρόμου και του εύκολου πλουτισμού και δημιουργούν κανάλια διοχέτευσης ανθρώπων σε κάθε σημείο που προσφέρεται. Είτε γιατί είναι ανεκτικό, είτε θέλει να βοηθήσει, είτε γιατί δεν ξέρει τι του γίνεται.

Ο μόνο τρόπος για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα που απειλούν εν τέλει όλους, είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι και να δημιουργηθούν μηχανισμοί αποτροπής τους.

Δεν υπάρχει κανένα λόγος για να μην αναλαμβάνουν ο ΟΗΕ και οι μεγάλες και πλούσιες χώρες τέτοιες πρωτοβουλίες. Η μόνη λογική εξήγηση είναι η τριφηλή ζωής των διεθνών υπαλλήλων και η γραφειοκρατία που έχουν εγκαθιδρύσει και η μωρία των ευκατάστατων και των πλουσίων.

Έχουμε και παλαιότερα πει ότι «για να υπάρχουν πλούσιοι πρέπει να υπάρχουν φτωχοί» (δείτε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html ). Το αξίωμα είναι προφανές.

Λόγω της ιστορίας της η Ελλάδα θα μπορούσε να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, η οποία νομίζουμε ότι θα είχε θετικότατο αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη. Αρκεί να είναι καλά σχεδιασμένη, να έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας και συμμάχους και να έχει κινητοποιηθεί κατάλληλα ο πνευματικός κόσμος της χώρας .

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την κυβέρνηση, εκτός και αν ματαιοπονούμε ελπίζοντας ότι μπορεί να ασχοληθεί με κάτι σοβαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου