Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Διακυβέρνηση με το μάτι …

Δύο μήνες στην εξουσία και η νέα κυβέρνηση και αρέσκεται  να αναγγέλλει αλλαγές σε όλα.

Ασφαλώς και πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά. Ασφαλώς και πρέπει να εκσυγχρονιστεί και το γκουβέρνο και οι δομές της διοίκησης και όλα τα στραβά που υπάρχουν και εμποδίζουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Αλλά εμάς μας φαίνεται ότι οι κυβερνώντες μιλάνε για αλλαγές (βλέπετε δηλώσεις του υπουργού κ. Βούτση περί Καλλικράτη, 9/4/2015) και αλλά δε δίνουν πληροφορίες για τις μελέτες που λογικά πρέπει να προηγηθούν, όσο και τις διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών και την πρόκληση για τη διατύπωση της άποψής τους για τις μεταβολές, τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις που εξαγγέλλονται. Ούτε βέβαια στα σχέδια περιλαμβάνεται και η ουσιαστική συμμετοχή της διοίκησης και των Περιφερειών. Οι γενικόλογες εξαγγελίες δεν έχουν καμιά αξία.

Διαπιστώνουμε εν ολίγοις ότι η νέα διακυβέρνηση αντιγράφει συστηματικά, απροσχημάτιστα και χωρίς αιδώ τις τεχνικές των προηγούμενων.

Καμιά ουσιαστική αλλαγή και κανένας σεβασμός στους πολίτες και τις ανησυχίες τους.

Ο δρόμος προς τον εκσυγχρονισμό δεν είναι ούτε λογικός, ούτε εγγυάται επιτυχίες.

Φαίνεται ότι το μόνο κριτήριο είναι ο κομματισμός, η εκπόρθηση των δομών του κράτους και η εγκαθίδρυση του παλιού καλού κομμουνιστικού μοντέλου.

Αν κάνουμε λάθος να μας το πουν, αλλά με εξηγήσεις και επιχειρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου