Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ, Βρότσλαβ, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα …

Διαβάζουμε στο «Mατιές στον κόσμο»  της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΤΖΕΝΤΑ 05.04.2015) …


Όπως πολλές πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, έτσι και το Βρότσλαβ συμπυκνώνει ιστορικές αφηγήσεις που αρχίζουν από τον Μεσαίωνα και φτάνουν στις μέρες μας. Από τις μεγάλες πόλεις της Πολωνίας, το Βρότσλαβ (πολωνική προφορά: Βρότσουαβ) θα είναι μία από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2016. Εχει εξελιχθεί θεαματικά όπως όλη η χώρα. Στην αρχιτεκτονική του ανιχνεύεται η μακρά ιστορία της πόλης, γνωστής ώς το 1945 με το γερμανικό της όνομα, Μπρέσλαου. Μία από τις πόλεις που έθρεψαν την «Αλληλεγγύη» του 1980, το Βρότσλαβ έχει να επιδείξει την επαναστατική, κατά του κομμουνισμού, εξέγερση και την post punk σκηνή του, αλλά και το αριστοκρατικό παρελθόν του όταν ήταν κέντρο της Βοημίας και της Σιλεσίας, κομμάτι της Πρωσίας και προπύργιο του γερμανικού εθνικισμού προς Ανατολάς. Παραμένει μια μεγάλη, ζωηρή και γοητευτική πόλη, σταυροδρόμι ανάμεσα στη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.


Πάνε σχετικά λίγα χρόνια  που η Πολωνία εξήγαγε σαν τρελή Πολωνούς για να εργαστούν ως εργάτες στις οικοδομές της φίλτατης  Ελλάδας. Και όλοι αυτοί οι πολωνοί ήταν  παράνομοι και κάποιοι συμπατριώτες μας κονόμησαν προφανώς άπειρα χρήματα. Αν θυμάμαι καλά ήταν η εποχή Γιαρουζέλσκι.

Πολλοί ίσως οι περισσότεροι είχαν πτυχία τεχνικών σχολών ή πανεπιστημίου και γενικά είχαν  καλό όνομα ως εργάτες και τεχνίτες.

Και ως έξυπνοι άνθρωποι, εργατικοί και ικανοί βρήκαν τρόπους και εξελίχθηκαν γρήγορα και δημιούργησαν ακόμα και κοινότητες και πολωνικά σχολεία.

Τα τελευταία 10 χρόνια και χάρις στην ΕΕ, η Πολωνία διπλασίασε το εθνικό της εισόδημα και βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία από πάσης απόψεως. Μη ξεχνάτε ότι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ είναι ο Πολωνός κ. Ντόναλντ Τούσκ.

Εδώ προφανώς είναι κατάλληλο το ρητό «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι». Το δράμα ότι η Ελλάδα έφθασε στον πάτο και δεν φαίνεται ικανή να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στον Κόσμο. Και είναι η μόνη χώρα του δυτικού κόσμου, η ηγεσία της οποίας ξελιγώνεται με τον κομμουνισμό, με καπιταλιστικές όμως ονειρώξεις – που λέει και ο κ. Βαρουφάκης –.

Τι έχει να επιδείξει η σύγχρονη Ελλάδα; Σκουπίδια και μόνο σκουπίδια. Πάσης φύσεως.

Και από δήμαρχος κλητήρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου