Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Φορολογία κατά περίπτωση …


Στην εποχή της εκτεταμένης εφαρμογής συστημάτων πληροφορικής και μάλιστα τηλεματικής, πρέπει οι αρχές να μελετήσουν πολύ σοβαρά την εφαρμογή κανόνων φορολόγησης των πολιτών που θα λαμβάνουν υπόψη τους πολλά περισσότερα στοιχεία από τα πολύ περιορισμένα που χρησιμοποιούνται σήμερα και έχουν λάβει το χαρακτήρα οριζοντίων μέτρων, εν πολλοίς αδίκων και περισσότερο όλων, ακαταλλήλων.

Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι ένα πολίτης έχει οικογενειακό εισόδημα 50.000€, ποσό μάλλον μεγάλο ή τουλάχιστον μακράν του μέσου δηλούμενου εισοδήματος. Ας υποθέσουμε επίσης ότι η οικογένεια αυτή βρίσκεται στην ανάγκη να δαπανήσει 30.000 € για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας μέλους της.

Αν δεν κάνουμε λάθος το σύστημα θα φορολογήσει τα 50.000 €, μειωμένο κατά 6.000 € - κατά μέγιστο - λόγω δαπανών υπηρεσιών υγείας, βάσει του Νόμου ή των υπουργικών αποφάσεων.

Τα 30.000 € των πραγματικών δαπανών έχουν δαπανηθεί στην αγορά, έχουν επωφεληθεί άλλα άτομα ή επιχειρήσεις και μάλιστα έχει καταβληθεί και ο σχετικός ΦΠΑ.

Άρα η συγκεκριμένη οικογένεια φορολογείται πολύ περισσότερο για μεγάλο μέρος του εισοδήματός της, βάσει των υφιστάμενων φορολογικών διατάξεων, πράγμα που δεν συμβαίνει για άλλες οικογένειες χωρίς το πρόβλημα υγείας.Φυσικά υπάρχουν ακόμα και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη λογική της μη έκδοσης αποδείξεων για υπηρεσίες (π.χ. ιατρών, νοσηλευτών, περιστασιακών οικιακών βοηθών, εργασία σε κήπους κλπ. ), λόγω των ειδικών σχέσεων εξαρτήσεως που δημιουργούνται και λόγω των υψηλών συντελεστών ΦΠΑ. Τα προβλήματα αυτά επιλύονται μόνον με μέτρα ειδικής μεταχείρισης ή αγνόησης των σχετικών δαπανών λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι συνήθως μεγάλο ποσοστό του συνολικού εισοδήματος ενός ατόμου και του γεγονότος ότι τα χρήματα επιστρέφουν προφανώς αποκλειστικά στην κατανάλωση.

Κάνουμε λάθος;

Πρέπει να ακουστούν επί του θέματος αυτού και άλλες και πολλές απόψεις και ελπίζουμε οι κκ. αρμόδιοι να πάψουν να παριστάνουν τους κουφούς, τους άσχετους και τους μη έχοντας αρμοδιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου