Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Οι ασθένειες... από το κινητό …


Ο Eric Topol, διευθυντής του Scripps Translational Science Institute (STSI).
Ο Eric Topol, διευθυντής του Scripps Translational Science Institute (STSI).
«… Σε ποιον βαθμό η καθιστική ζωή επιβαρύνει την υγεία της καρδιάς, και επομένως πόσο είναι το μερίδιο που της αναλογεί στην κατακόρυφη αύξηση των καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών τα τελευταία χρόνια; Για να πραγματοποιήσει μια κλινική μελέτη που θα δίνει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ θα χρειαζόταν κανονικά έναν χρόνο περίπου, ώστε να «στρατολογήσει» τουλάχιστον 10.000 Αμερικανούς. Ωστόσο, η έρευνα του πανεπιστημίου, που ξεκίνησε να «τρέχει» στις 10 Μαρτίου, άγγιξε τις 11.000 συμμετοχές σε ένα μόλις 24ωρο, κάνοντας τους υπευθύνους να αισιοδοξούν πως θα ξεπεράσει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο, για να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη κλινική μελέτη που έγινε ποτέ για το θέμα …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Απριλίου 2015).

Ο κόσμος βράζει από νέες ιδέες, καινοτομίες και προϊόντα.

Και εμείς;

Μάλλον περί άλλα τυρβάζουμε. Και φυσικά οι ιθύνοντες και οι αρμόδιοι για την εκπαίδευση και την έρευνα μοιάζει να ζουν σε χειμερία νάρκη.

Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος και σύντομα να δούμε για παράδειγμα να υιοθετούν την πρότασή μας για τη μετατροπή του νοσοκομείου «Λαϊκό» σε ερευνητικό κέντρο της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου Αθηνών (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/06/blog-post_352.html ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου