Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Μάλλον δεν υπάρχει αρμόδιος με μυαλό και ενδιαφέρον να επιλύσει προβλήματα …

Απέραντο πάρκινγκ πούλμαν το Κέντρο
Αφόρητη γίνεται η κατάσταση στις περιοχές γύρω από την Ακρόπολη και το Μουσείο της, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία και πληθαίνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο. Υπάρχουν μέρες που τα τουριστικά πούλμαν που προσεγγίζουν την Ακρόπολη ξεπερνούν τα 400, εκτός των εκατοντάδων ταξί. Στην πραγματικότητα, ο μόνος χώρος στάθμευσης που υπάρχει είναι εκείνος του εστιατορίου «Διόνυσος», με εφτά θέσεις για τουριστικά λεωφορεία. «Το πρόβλημα είναι εντονότατο.
  
Οι γειτονιές μας κατακλύζονται από πούλμαν, τα οποία παρκάρουν κυριολεκτικά όπου βρουν. Καυσαέρια, ηχορύπανση, κατάληψη πεζοδρομίων, διαβάσεων, ούτε το πράσινο φανάρι δεν βλέπουμε για να περάσουμε απέναντι», λέει στην «Κ» η κ. Κατερίνα Ιωνά, γραμματέας του Συλλόγου Συνοικιακή Δράση Κουκακίου. Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής διαμαρτύρονται για τη δυσάρεστη αίσθηση των παρκαρισμένων λεωφορείων στο πάρκινγκ του «Διονύσου», με ανοικτές τις μηχανές να «ξερνούν» καυσαέρια, το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται συχνά στην κάθοδο της Βασ. Αμαλίας –στο ύψος της Πύλης του Αδριανού– λόγω των παρκαρισμένων πούλμαν, την καταπάτηση πεζοδρομίων στη Βασ. Ολγας. Εάν, μάλιστα, διασταυρωθούν δύο λεωφορεία στους στενούς εσωτερικούς δρόμους ή στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, τότε δημιουργείται κομφούζιο... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 20 Μαΐου , 07:51, 2015).

Ζητείται απλή και κατανοητή πολιτική για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Προτείνουμε οι τουρίστες των κρουζιεροπολοίων να μεταφέρονται στο σταθμό των ΗΛΣΑΠ στον Πειραιά ή στο Φάληρο και από εκεί με συρμούς του ΗΛΣΑΠ - ίσως και ειδικούς και αποκλειστικά για  αυτούς, σε προκαθορισμένες ώρες – να μεταφέρονται στα σημεία ενδιαφέροντος όπως Μοναστηράκι, Θησείο, Ακρόπολη, Σύνταγμα κλπ..

Αναμένουμε άμεση απάντηση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου