Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Μουντζούρωμα επιφανειών στο δημόσιο χώρο και αποκατάσταση …


Η κατάσταση με το μουντζούρωμα κάθε ελεύθερης επιφάνειας με άθλια σχέδια, μπογιές ακόμα και αν μερικές «συνθέσεις» έχουν κάποιο ειρμό και εγείρουν συνειρμούς με τον τόπο και το εγγύς περιβάλλον, πρέπει να σταματήσει.
  Αποτέλεσμα εικόνας για γκράφιτι
Δεν έχουμε αντίρρηση αν οι δήμοι παραχωρήσουν κάποιες επιφάνειες για την εκτόνωση των «καλλιτεχνών» καταστροφέων του αστικού χώρου, αλλά με σοβαρά  κριτήρια αισθητικής και σεβασμού σε αρχές και λογική.

Ίσως θα μπορούσαν να παραχωρηθούν μεταξύ άλλων και οι ελεύθερες επιφάνειες σταθμών του μετρό (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/10/normal-0-false-false-false-el-zh-cn-x_25.html ) για εκτόνωση του άθλιων αυτών εγκεφάλων.

Για τις περιπτώσεις του αυθαιρέτου μουντζουρώματος των τοίχων, συρμών, λεωφορείων, κάδων, νομίμων επιγραφών, σημάτων του ΚΟΚ, βιτρινών καταστημάτων προς ενοικίαση κλπ., προτείνουμε να ψηφιστεί νόμος για την τιμωρία των παραβατών με κοινωνική εργασία (τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως), ανάλογη της ζημιάς που προκαλείται, αλλά πάντοτε μεγαλύτερου του λογικού χρόνου αποκατάστασης.

Τις μορφές της κοινωνικής εργασίας είναι λογικό να καθορίσουν οι δήμοι, σε συνεργασία με κοινωνικούς επιστήμονες.

Περιμένουμε να ακούσουμε πολλές απόψεις επί του θέματος και να προκληθεί διάλογος προς επίλυση του προβλήματος.

ΥΓ: Σχετικό είναι και το άρθρο «Η υποκουλτούρα της ασχήμιας εξουσιάζει την Αθήνα» στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου