Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης …


Κατάλογο με ονόματα 133 ανώτατων δικαστικών, απ’ όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, απέστειλε στην κυβέρνηση ο υπ. Δικαιοσύνης.
 
Μεταβολές, που προσλαμβάνουν σαρωτικό χαρακτήρα, αναμένονται στην ηγεσία της Δικαιοσύνης στο τέλος του μήνα, καθώς αποχωρούν, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου ηλικίας, και οι τρεις πρόεδροι των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας αλλά και συνολικά 17 αντιπρόεδροι. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13 Ιουνίου 2015).

Όνειρα θερινής νυκτός.

Παχιά λόγια. Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμιά ουσιαστική πρόοδο. Μάλλον οπισθοχώρηση και διαζύγια μεταξύ της λογικής και των πράξεων της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και των πόθων των πολιτών για ισονομία, ισότητα, ευθυκρισία, εκσυγχρονισμό και εν τέλει δικαιοσύνη.

Είδαμε και πλουτισμό και παραλογισμούς, ενώ η παρουσία γυναικών δεν εξασφάλισε κανένα καινούργιο στοιχείο εξορθολογισμού και λογικής.

Βλέπουμε επίσης το σώμα μάλλον να γυναικοκρατείται. Είναι αυτό θετικό ή όχι; Θέλουμε απαντήσεις.

Η μόνη λύση είναι η γενικευμένη χρήση της πληροφορικής, για να σταματήσουν να έχουν «επιχειρήματα» οι τεμπέληδες και οι κακοί επαγγελματίες.

Δεν ελπίζουμε όμως ότι η νέα κυβέρνηση είναι κατάλληλη και έχει τη βούληση και τις δυνάμεις να φονεύσει το τέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου