Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: «Aκραίες προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές» - στη Βουλή η διαπραγμάτευση …


«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση», είπε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.
  
Οπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής από τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 4 Ιουνίου 2015).

Πράγματι ιστορικές στιγμές.

Ασφαλώς και εξαιρετικά δύσκολα θα συμφωνήσει κανείς σε νέες αυξήσεις και νέους φόρους, αλλά ο εξαιρετικός πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί α λέει μόνον αυτά.

Πρέπει ο ίδιος, τα επιτελεία του και η διοίκηση να είναι άμεσα σε θέση να τεκμηριώνει την ακαταλληλότητα των προτάσεων των εταίρων και δανειστών μας και να προτείνει εναλλακτικές πηγές δημοσίων εσόδων και μηχανισμούς περιορισμού των δαπανών και αξιοποίησης όλων των πόρων ανθρώπινων και υλικών.

Τότε θα είχαμε μια πολύ καλή τεχνοκρατική βάση που θα υποστήριζε ουσιαστικά τα τυχόν διαφορετικά πολιτικά επιχειρήματα που με έμφαση λέει, αλλά δεν αναλύει ο κ. πρωθυπουργός.

Αν συμπεριφέρονταν έτσι σε εταιρία της οποίας είχε την ευθύνη της ηγεσίας της θα είχε προ πολλού απολυθεί.  

ΥΓ απορίας: Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις ρυθμίσεις που προτείνουν οι Θεσμοί δεν θα εισρεύσουν στα ταμεία της κυβέρνησης του εκλεκτού πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα; Ή μήπως θα τα πάρουν τοκογλύφοι, ΔΝΤ και άλλα κοράκια και γύπες που περιτριγυρίζουν το υπό αποσύνθεση σώμα της Ελλάδος, όπως διατείνονται πολλοί ανέντιμοι και ανερμάτιστοι υπερπατριώτες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου