Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πρέπει όλα τα πράγματα στην Ελλάδα να έχουν κακή εξέλιξη …


Τατόι, μεγαλοστομίες και ιδεοληψίες
Το κτίριο του Ανακτόρου στο Τατόι κακοποιήθηκε μορφολογικά στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930.

Η κινητικότητα γύρω από το μέλλον του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου είναι ένα σίριαλ με το οποίο έχουμε μάθει να ζούμε πολλά χρόνια. Ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο από το 2003 και σταδιακά, μόλις τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει ορισμένες, μόνο, αναστηλωτικές εργασίες, καταγραφή μεγάλου μέρους κινητών αντικειμένων (το ανάκτορο έχει αδειάσει) και εκπόνηση μελετών για επτά κτίρια (από τα 40 και πλέον), τέσσερις από τις οποίες έχουν συνταχθεί χάρη στον Σύλλογο Φίλων Τατοΐου, με πολύ κόπο για την οικονομική αποπληρωμή τους από μια κοινωνία σε κρίση, αλλά με αγάπη για το κτήμα. Μία ακόμη, εκπονήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία για την Κιθάρα. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ 11:46, 5 Ιουνίου 2015).

Μας προξένησε αλγεινή εντύπωση το περιεχόμενο του άρθρου, το οποίο συνιστούμε προς ανάγνωση.

Φαίνεται ότι τίποτε σημαντικό δεν μπορεί να γίνει πλέον στην Ελλάδα, μια και δεν διαθέτει κανένα σοβαρό μηχανισμό προσαρμογής της κοινωνίας και των εκπροσώπων της στις απαιτήσεις του μέλλοντος και στις προοπτικές αντιμετώπισης των σημαντικών εξελίξεων που διαμορφώνονται διαρκώς και μάλιστα με εντεινόμενους ρυθμούς.

Τελικά αποδεικνύεται πόσο εύκολο είναι να αρθρογραφείς και να φαίνεσαι έμπλεος νέων ιδεών και ορθολογισμού και πόσο δύσκολο να πολιτεύεσαι αποτελεσματικά και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, όταν καταλαμβάνεις δημόσιο θώκο. Αρχή άνδρα δείκνυσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου