Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τα πολλαπλά οφέλη της κατ’ οίκον νοσηλείας του ασθενούς …

Το άρθρο της κας DANIELA LAMAS / ΤΗΕ ΝΕW ΥΟΡΚ ΤΙΜΕΣ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΓΕΙΑ , 24.05.2015) θέτει επί τάπητος ένα πολύ σημαντικό θέμα, που οι θαυμάσιοι ηγέτες της πολιτικής Υγείας στην Ελλάδα προφανώς αγνοούν και δεν έχουν καν σκοπό να συζητήσουν και πολύ περισσότερο να αναζητήσουν λύσεις.
Η απειλή των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων κάνει πολλούς ασθενείς να βλέπουν με θετικό μάτι την επιλογή της κατ’ οίκον νοσηλείας
Η απειλή των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα στην Ελλάδα, γεγονός που επιδεινώνεται από τη δημοκρατική λειτουργία των νοσοκομείων, όπου ο καθένας μπαινοβγαίνει ελευθέρα και κάνει ότι του καπνίσει, με την ανοχή των διοικήσεων, των επιστημονικών επιτροπών, των ιατρών και των νοσηλευτών.

Παραμείναμε πέρυσι σε μεγάλο νοσοκομείο επί 70 περίπου ημέρες και κατανοήσαμε το πρόβλημα, τις αιτίες του και τις συνέπειές του.

Σημαντικό ρόλο παίζει το άθλιο επίτευγμα των κατ΄ ευφημισμό «αποκλειστικών νοσοκόμων» που μετατρέπει τετράκλινους θαλάμους νοσοκομείων σε οκτάκλινα δωμάτια ανεξέλεγκτου ξενοδοχείου. Θέμα για το οποίο έχουμε ζητήσει παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και 3 υπουργών (Γεωργιάδη, Βορίδη, Κουρουμπλή), αλλά κανένας δεν θέλησε και δεν θέλει να ασχοληθεί (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9.html).

Εμείς με ασθενή στο σπίτι που χρήζει σχεδόν καθημερινής φροντίδας από έμπειρο νοσοκομειακό προσωπικό, είμαστε  διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουμε τις δαπάνες της κατ΄οίκον νοσηλείας, αλλά με διαβεβαιώσεις ποιότητας, ουσιαστικής φροντίδας και καταγραφής των ενεργειών των εντεταλμένων θεραπευτών, ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα και η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Απαιτούμε όμως συνομιλητές σε επίπεδο διοικήσεως των υπηρεσιών Υγείας, προκειμένου  συνταχθούν πρωτόκολλα και κανόνες δεοντολογίας και αξιολογήσεως.

Αναμένουμε πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας, αν ακούει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου