Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Άγης Τσουρός: Οι προκλήσεις στη δημόσια υγεία αφορούν όλο τον πλανήτη …

Ιδού μερικές από τις απόψεις ενός σημαντικού Έλληνα και διεθνούς πολίτη:
«… Η υγεία ήταν πάντα ένας τομέας που όλοι τον έβλεπαν ως τομέα  δαπάνης, αυτό αλλάζει ριζικά πλέον και γίνεται ένας τομέας επένδυσης, επεσήμανε ο κ. Άγις Τσουρός, Διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το Γραφείο Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο 41ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.  Όπως ανέφερε ο κ. Τσουρός, η υγεία είναι δικαίωμα όλων και δυστυχώς οι ανισότητες στην πρόσβαση είναι υπαρκτές και αποτελούν πολύ σοβαρό πρόβλημα.

 
Ο κ. Τσουρός στη συνέχεια τόνισε, ότι το θέμα της αντιμικροβιακής αντίστασης είναι επίσης πολύ σοβαρό γατί δημιουργεί ανθεκτικά βακτήρια ενώ, την ίδια στιγμή οι εταιρείες δεν παράγουν πιο δυνατά αντιβιοτικά γιατί αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Όπως είπε, το σύστημα υγείας δεν είναι φτιαγμένο να αντιμετωπίσει τα χρόνια νοσήματα αλλά τις οξείες καταστάσεις. Την ίδια στιγμή όμως τα χρόνια νοσήματα αποτελούν το 76% του βάρους της υγείας και έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής μας.

Συνεπώς η στήριξη της πρόληψης έχει μπει στο προσκήνιο.

Μελέτη του ΟΟΣΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας φέτος έδειξε όπως είπε, ότι η πρόληψη αποδίδει άμεσα στα συστήματα υγείας. Το να γηράσκεις με καλή υγεία δεν πρέπει να ξεκινά στην ηλικία των 55 ετών αλλά πρέπει να έχει βάσεις από την παιδική ηλικία, επεσήμανε ο κ. Τσουρός …». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:54, Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 18:52).

Η δική μας ειδική πρόταση από το 1994 είναι τα Σύγχρονα Ασκληπιακά Πάρκα, με πρώτη εφαρμογή στο «Ασκληπιείο Πάρκο Αθηνών» (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko ).

Αλλά στην Ελλάδα της παρακμής και του «μη μου τους κύκλους τάραττε», όλοι οι αρμόδιοι αγρόν ηγόρασαν και προτιμούν το σύστημα που αποφέρει ανεξέλεγκτο πλούτο, προστασία από τους νόμους και εξασφάλιση προνομίων και ασυλίας.

Αν υπάρχουν διαφωνίες ως προς αυτά που λέμε, είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις άλλες απόψεις και να αντιπαραβάλλουμε προτάσεις και ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου