Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Παρεμβάσεις δύο Αμερικανών προέδρων ...

«Ο,τι και να συμβεί στις διαπραγματεύσεις, μη βγεις επ’ ουδενί από το δωμάτιο», συμβούλευε ο Μπιλ Κλίντον τον κ. Τσίπρα, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα πίεσε προς κάθε κατεύθυνση για να μην υπάρξει ρήξη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Δύο πρόεδροι των ΗΠΑ, οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών με τα επιτελεία τους, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ακόμη και οι Αμερικανοί στρατηγοί στο ΝΑΤΟ επιστρατεύθηκαν σε μία συντονισμένη προσπάθεια να αποτραπεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια του κρίσιμου Σαββατοκύριακου που παιζόταν το μέλλον της Ελλάδας, οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί αρμοδίως από τους Ευρωπαίους ότι ήταν έτοιμοι να αποπέμψουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.
Χρειάστηκε ένα τελευταίο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, στο οποίο της περιέγραψε με μελανά χρώματα τους γεωπολιτικούς κινδύνους που θα είχε μία ελληνική έξοδος όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά γενικότερα για τη Δύση, ασκώντας όση επιρροή μπορούν να έχουν οι ΗΠΑ σε τέτοιες περιστάσεις. «Ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ», εκτιμά χαρακτηριστικά πηγή της «Κ». Αλλη πηγή προσθέτει ότι «ευτυχώς η Μέρκελ αντιλήφθηκε τον γεωπολιτικό κίνδυνο».

Πολύτιμη συμβουλή
Λίγες ημέρες πριν τού είχε τηλεφωνήσει ένας άλλος Αμερικανός πρόεδρος που παρακολουθούσε με αγωνία την ελληνική κρίση. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε γνωρισθεί στο παρελθόν, είχε μία πολύτιμη συμβουλή για τον Ελληνα πρωθυπουργό: «Ο,τι και να συμβεί στις διαπραγματεύσεις, μη βγεις επ’ ουδενί από το δωμάτιο», τον συμβούλεψε ξανά και ξανά – κατά τις πληροφορίες της «Κ», σε συντονισμό με το Λευκό Οίκο.(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου