Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Οι τελευταίοι σπασμοί του νεκρού πλέον πολιτικού συστήματος ...

Προφανώς βρισκόμαστε ενώπιον τεκτονικών αλλαγών στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ίσως το έναυσμα να έδωσαν το παλαβό δημοψήφισμα της κυβέρνησης της παλαβής αριστεράς των καπιταλιστών κομμουνιστών με επί κεφαλής τον κ. Μεγαλέξαντρο Τσίπρα και οι μάλλον προγραμματισμένες "ειλικρινείς" δηλώσεις του επί κεφαλής των διαπραγματευτών με τους Θεσμούς,  αν. υπουργού εξωτερικών Οικονομικών Θεμάτων κ. Ευκλείδη (μπάρμπα) Τσακαλώτου.

Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα παρωδία και να δεχτεί η κυβέρνηση να υπογράψει μια άνευ όρων συμφωνία χρηματοδότησης των Ελλήνων πολιτών, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση και η ανθρωπιστική κρίση εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Αν είναι έξυπνη η κυβέρνηση αυτό θα κάνει και θα κερδίσει πόντους και λίγο πολύτιμο χρόνο.

Πιθανότερο όμως είναι οι αμετανόητοι, υπερφίαλοι υπουργοί και όλος ο κομματικός συρφετός να αναμείνουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Η συνέχεια θα είναι η ίδια όπως στο προηγούμενο σενάριο ή η ολική κατάρρευση της Ελλάδος στα χέρια του εξαιρετικού πρωθυπουργού μας.

Το ξήλωμα του φθαρμένου πολιτικού συστήματος άρχισε με την εξαΰλωση της ΔΗΜΑΡ, συνεχίστηκε με το καταπληκτικό 5-ράκι του ΠΑΣΟΚ, το εκπληκτικό 15-ρακι της πάλαι ποτέ κραταιάς ΝΔ.  Προφανώς κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί πλέον με το 2-4% των ΑΝΕΛ, το 1-2 % του κ. Γιώργου Παπανδρέου και τα άλλα παρόμοια ποσοστά των πολλών φιλόδοξων αλλά κενών αρχηγών και οπαδών τους. Ίσως βρει κάποια απήχηση Το Ποτάμι, αλλά με περίπου  6%, μάλλον δεν εμπνέει και δεν θεωρείται κάτι διαφορετικό και νέο.

Απομένει η εξάχνωση του δημοκρατικού 37% του ΣΥΡΙΖΑ και η εξαφάνισή του ή η επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στο αρχικό του 4-5%.

Ποια θα είναι η νέα εικόνα που θα προκύψει δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες και προβλέψεις,

Αν υπάρχουν άλλες και διαφορετικές εκτιμήσεις θα θέλαμε να τις ακούσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου