Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η πορνεία και τα ναρκωτικά είναι πια κομμάτι του Πεδίου του Αρεως ...

Χωνευτήρι των αδιεξόδων και των παράνομων δραστηριοτήτων του κέντρου των Αθηνών έχει γίνει το Πεδίον του Αρεως. Στα δεξιά του κεντρικού του δρόμου, το πάρκο έχει καταληφθεί από παρέες τοξικομανών που παίρνουν τη δόση τους πίσω από πυκνούς θάμνους, ενώ στα αριστερά, μια άτυπη κοινότητα μεταναστών αποτελούμενη από Αφγανούς, Σύρους και Αφρικανούς έχει δημιουργήσει έναν πρόχειρο καταυλισμό με σκηνές.
  
Οι καταστηματάρχες που δουλεύουν δίπλα στο πάρκο μεταφέρουν πολύ άσχημες εικόνες από καβγάδες μεταξύ συμμοριών που πωλούν ναρκωτικά και έκτακτα ιατρικά περιστατικά από υπερβολική δόση ουσιών.

«Η πορνεία και τα ναρκωτικά είναι πια κομμάτι του Πεδίου του Αρεως», λέει στη «Κ» κάτοικος της περιοχής που διασχίζει το πάρκο. Στις σκοτεινές του μεριές εξαρτημένοι χρήστες εκπορνεύονται με αντάλλαγμα λίγα ευρώ, για να πάρουν τη δόση τους. Σοκάρουν οι καταγγελίες καταστηματαρχών πως ανήλικοι μετανάστες εκδίδονται για εξευτελιστικά ποσά της τάξεως των 2-5 ευρώ, ενώ αναφέρουν ότι την πιάτσα της ανήλικης πορνείας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν και τουρίστες, οι οποίοι φαίνεται πως ανακάλυψαν μια μικρή Ταϊλάνδη στο κέντρο της Αθήνας. 

Το Πεδίον του Αρεως, αν και θα μπορούσε να είναι ένα υποδειγματικό πάρκο, αποτελεί αντίθετα παράδειγμα προβληματικής διαχείρισης των δημόσιων χώρων. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 10:15, 15 Ιουλίου 2015).

Απίστευτα πράγματα. Φυσικά συνέβαιναν και παλαιότερα, ίσως όχι τόσο έντονα, όχι και με δημόσια εκπόρνευση παιδιών, όχι και με τη συμμετοχή τουριστών.

Και η νέα αριστερά διακυβέρνηση τι κάνει και γιατί δεν ασχολείται με το θέμα; Προφανώς γιατί έτσι θέλουν της Αθήνα και την Ελλάδα.

Και οι κκ. εισαγγελείς; Και οι όρκοι των εντεταλμένων αρμοδίων; Και οι υγειονομικές αρχές; Και η αστυνομία; Και ο δήμος Αθηναίων;

Η εικόνα και οι περιγραφές αφιερώνονται στον υπέρλαμπρο πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, που τον είδαμε χθες στο παλάτι του, καλοντυμένο, παρφουμαρισμένο, με τη ρολογιά του, με τα μεγαλεία του και με την προφανή έλλειψη οποιασδήποτε επαφής ου με τη πραγματικότητα.

1 σχόλιο:

  1. Λάβαμε απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κα Ερμιόνη Κυπριανίδου και την ευχαριστούμε.

    Χαιρετίζουμε την αντίδραση της Περιφέρειας για τον Πεδίον του Άρεως και ευχόμαστε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή