Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η ψηφιακή επανάσταση έχει τους ήρωές της …



Σκηνή από την κινηματογραφική ταινία «Τζομπς»

O Walter Isaacson έχει στο ενεργητικό του μία επιφανή δημοσιογραφική καριέρα, αφού διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού ΤIME και πρόεδρος του CNN, ενώ τώρα είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Aspen. Εχει γίνει όμως γνωστός και ως συγγραφέας με ευπώλητα βιβλία για τον Albert Einstein, τον Benjamin Franklin και πάνω από όλα για τον ιδρυτή της Apple Steve Jobs, ένα βιβλίο που σημείωσε παγκόσμια εμπορική επιτυχία το 2011.

Τώρα στο νέο βιβλίο του «Οι Καινοτόμοι» [WALTER ISAACSON, The Innovators («Οι Καινοτόμοι»), εκδ. Simon and Schuster, 2014], o Isaacson μας οδηγεί στον λαβύρινθο της ψηφιακής εποχής, συντροφιά με τα λαμπρά μυαλά που δημιούργησαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο και μεταμόρφωσαν ριζικά την οικονομία, την επικοινωνία και την κουλτούρα μας. 

Ομαδική δουλειά. Κάθε επανάσταση έχει τους ήρωές της, αλλά για τον συγγραφέα οι πατέρες ή οι μητέρες αυτής της ψηφιακής επανάστασης είναι πολλοί, αφού επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων πρόσθεσαν το δικό τους λιθάρι στο επιστημονικό οικοδόμημα των προκατόχων τους, συνεργαζόμενοι στο τρίγωνο κυβέρνηση - πανεπιστήμια - επιχειρήσεις. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟ , 14.06.2015).

Θέλουμε και εμείς να αποτίσουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες «μέτριους» ερευνητές και τους ερευνητές που αφιέρωσαν χρόνια και χρόνια στην Έρευνα και την Τεχνολογία, αλλά όχι όλη της ζωή τους και αποχώρησαν οικειοθελώς και έγκαιρα διαπιστώνοντας ότι πρέπει να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο να παραδώσουν τη σκυτάλη σε άλλους νεότερους και ικανότερους, ώστε να προχωρήσει η γνώση και η καινοτομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου