Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τα αντισώματα του πολιτισμένου κόσμου στα κύματα της λαθρομετανάστευσης …

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και τον κόσμο διεκτραγωδούν καθημερινώς τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισήλθαν παρανόμως στην Ευρώπη, κυρίως μέσω Ελλάδος και λιγότερο μέσω Ιταλίας.

Εύκολος τρόπος υποστήριξης ανθρώπων και προσπάθεια εκμετάλλευσης του πόνου και των μετακινούμενων και των τοπικών πληθυσμών, αλλά χωρίς ουσία και με μόνο σκοπό τη τηλεθέαση και την προσπόριση οφελών, επιρροής και χρημάτων.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, διογκούται και χωρίς να δρομολογούνται ενέργειες προς επίλυση των γενεσιουργών αιτίων του λαθρομεταναστευτικού κύματος.

Παραμένοντες όμως ψύχραιμοι και αντικειμενικοί μπορούμε να σκεφτούμε ότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις χώρες «υποδοχής» και «διέλευσης» ίσως αποτελούν τη μόνη αιτία που μπορεί να αποθαρρύνει τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Ίσως αυτή να είναι και η πολιτική που προωθείται από κυβερνήσεις σαν την Ελληνική που επιθυμεί και επιχειρηματολογεί ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί από μόνο του, αλλά και η οποία διαχειρίζεται μια πλήρως ξεχαρβαλωμένη χώρα, χωρίς να υπάρχει υπηρεσία που να λειτουργεί ικανοποιητικά

Καλό είναι να ακουστούν και άλλες απόψεις. Οι δικές διατυπώθηκαν σε αναρτήσεις αυτού του Ημερολογίου, στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου