Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

«Ιστορικό χαμηλό» εισαγωγής στα ΑΕΙ …


Με βαθμό 1,13 εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Πρόκειται για υποψήφιο ο οποίος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, με ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, είχε συγκεντρώσει μόλις 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13, και φέτος κατάφερε –χωρίς εξετάσεις– να πάρει το εισιτήριο για το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Άμφισσα.  
Eτσι ο τυχερός υποψήφιος «ενέγραψε» μια ακραία απόδειξη της υποβάθμισης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και του ισχύοντος συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και δεν είναι η μόνη απόδειξη. Συνολικά 106 τμήματα (92 σε ΤΕΙ και 14 σε πανεπιστήμια) από τα 463 –δηλαδή το 23%– θα δεχθούν φοιτητές με βαθμό χαμηλότερο του 10. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 07:39, 27 Αυγούστου 2015).

Μοναδικά επιτεύγματα. Μοναδικές επιτυχίες.

Προφανώς το σύστημα λειτουργεί εξαιρετικά καλά. Και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσαν και θέτουν οι ταγοί της εκπαίδευσης του θαυμάσιου και ολοκληρωτικού υπουργείου Παιδείας και Αμάθειας (θα λέγαμε εμείς).

Έτσι εξασφαλίζεται ότι οι σύντροφοι των καπιταλιστών κομμουνιστών θα έχουν λαμπρή σταδιοδρομία μια μέρα στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου