Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Παρίσι: Διανομή 15.000 ατομικών σταχτοδοχείων για τη ρύπανση από αποτσίγαρα …


Εκτιμάται ότι 350 τόνοι τσιγάρων απορρίπτονται στους δρόμους του Παρισιού κάθε χρόνο.

Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού αναλαμβάνουν δράση κατά της ρύπανσης από αποτσίγαρα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, με τη διανομή ατομικών σταχτοδοχείων.
 
Μετά από μια εκτεταμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε τον Μάιο, και την τοποθέτηση 30.000 νέων κάδων απορριμμάτων, κάθε ένας από τους οποίους είναι εξοπλισμένος με σταχτοδοχεία, η πόλη του Παρισιού έχει πλέον ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους καπνιστές να ενεργούν πιο υπεύθυνα.

Αυτό το καλοκαίρι, 15.000 τασάκια τσέπης θα διανεμηθούν δωρεάν τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του Παρισίου, ως μέρος ενός φιλόδοξου μέτρου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στην «Πόλη του Φωτός». Εξάλλου από την 1η Οκτωβρίου, το πρόστιμο για όσους πετάνε τα αποτσίγαρα τους στους δρόμους θα αυξηθεί στα 68 ευρώ. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:08:33, Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 08:32).

Σύγχρονες κοινωνίες, ζωντανές, σφύζουσες, απαιτητικές, καινοτόμες, σκεπτόμενες.

Ακριβώς το αντίθετο της ελληνικής παλαβής πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου