Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τα αλλότρια καθήκοντα των αστυνομικών …

Ο ΕΟΠΥΥ και το ΙΚΑ ζητούν εξουσιοδοτήσεις από άτομα ΑΜΕΑ, προκείμενου να προσέλθουν εταιρείες διάθεσης υλικών επούλωση τραυμάτων για λογαριασμό τους, προκειμένου να δοθούν εγκρίσεις και τα αναλογούντα ποσά που ορίζει ο νόμος.

Η εξουσιοδότηση γίνεται στο σπίτι ατόμου ΑΜΕΑ κατόπιν ενημερώσεως του αστυνομικού τμήματος της περιοχής και επίσκεψη αστυνομικού στο σπίτι.

Κατόπιν πρέπει να πάει στο ΑΤ, οικείος του ατόμου ΑΜΕΑ με τις δύο ταυτότητες  προκριμένου να παραλάβει το έντυπο με τις σφραγίδες της αστυνομίας, για τα περαιτέρω.

Το λογικό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί χρειάζεται  η εξουσιοδότηση και γιατί θεωρείται εκ προοιμίου ο πολίτης – εν προκειμένω ΑΜΕΑ – αφερέγγυος και προκαταβολικά απατεώνας και ταυτόχρονα απασχολούνται αστυνομικοί με γελοία αντικείμενα που δεν έχουν καμιά σχέση με την εκπαίδευσή τους και τη κύρια αποστολή τους.

Πρόσφατα μάλιστα διαπιστώσαμε ότι παρόλο ότι ο αστυνομικός υποδεικνύει την ώρα μετά την οποία μπορεί να γίνει η παραλαβή της εξουσιοδοτήσεως, το έγγραφο δεν βρίσκεται και πρέπει ο πολίτης να ξαναπάει στο ΑΤ. Το τελευταίο συνέβη  2 φορές και παρά τις διαμαρτυρίες μας δεν δόθηκε πειστική απάντηση. Και είχαν προηγηθεί πολλά τηλεφωνήματα και αναζητήσεις σε γραφεία, φακέλους και υπηρεσιακά  ντοσιέ.

Τώρα που επί τέλους όλες οι εγκρίσεις των υλικών για τραύματα γίνονται ηλεκτρονικώς και υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, το «σύστημα του γνησίου της υπογραφής» πρέπει να καταργηθεί.

Μας προξενεί εντύπωση ότι κανείς αρμόδιος δεν ασχολείται με το θέμα, αλλά πρέπει οι πολίτες εν αγανακτήσει για την ταλαιπωρία και τη διαπίστωση της αχρηστίας της διαδικασίας να απευθύνονται στους αρμοδίους και να τους ζητούν να κάνουν αυτά που επιβάλλει η λογική και τα δικαιώματά τους ως πολιτών.

Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας λέγοντας ντροπή και αίσχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου