Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Το κατεστημένο βάζει πάλι τα κλάματα να το λυπηθούμε …

Μέγαρο Μουσικής, νέο σήμα κινδύνου
Ημασταν στο φουαγιέ της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής. Οταν όμως άρχισαν να μας οδηγούν μέσα στην αίθουσα, είδαμε ότι ακολουθούμε τη διαδρομή για το back stage. Και ξαφνικά η σκηνή της αίθουσας «Αλεξ. Τριάντη» είχε γεμίσει από καρέκλες και από τεράστια video wall. Σ’ ένα από αυτά, στο κεντρικό, παρακολουθήσαμε μέσα από ένα έξοχο βίντεο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής έως το τέλος του 2015. Ενα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα γούστα. Κι αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Ιωάννης Μάνος.
  
Και για ακόμη μία φορά, μέσα σε μία εβδομάδα (η πρώτη ήταν στο Εθνικό Θέατρο), αντί να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμα του καλούντος οργανισμού, άλλες ήταν οι ειδήσεις. Γιατί ο κ. Ιωάννης Μάνος, έχοντας απέναντί του όχι μόνο καλλιτέχνες, συνεργάτες και δημοσιογράφους, αλλά και εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων, πλην του κ. Ξυδάκη (Κ. Τασούλα, Αν. Λοβέρδο, Σπ. Λυκούδη, και την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα), και έχοντας πίσω του ένα δείγμα της υλικοτεχνικής υποδομής του Μεγάρου, είπε σκληρά, στενόχωρα και δυσάρεστα πράγματα. Για την πορεία και το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής. Για τις υλικοτεχνικές δυνατότητες και υποδομές που διαθέτει, αλλά και για την αδυναμία του να λειτουργήσει με τη λήξη του 2015, εφόσον δεν ψηφιστεί το ν/σ που έχει ετοιμαστεί επί υπουργίας Τασούλα (αλλά το πρόλαβαν οι εκλογές του Ιανουαρίου). Το ίδιο συνέβη και τώρα. Το ν/σ επρόκειτο να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο, αλλά το πρόλαβαν πάλι οι εκλογές... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 11:06, 11 Σεπτεμβρίου 2015).

Βαρεθήκαμε το πολιτικό σύστημα να εξασφαλίζει άφθονα χρήματα σε εκλεκτούς για να κάνουν το κομμάτι τους και να προβάλλουν το δικό τους πολιτισμό, ενώ έξω γίνεται χαμός και δεν ξέρουν οι πολίτες τι τους γίνεται αύριο.

Έκαναν ότι ήθελαν, έφαγαν όσο μπορούσαν να φάνε, έβαλαν τα ονόματά τους στις δημόσιες υποδομές και εξακολουθούν οι μαθουσάλες του πολιτισμού να προσπαθούν εξασφαλίσουν όλα τα γεράματά τους μέσα στον πλούτη και τη χλιδή χωρίς αξιολόγηση, χωρίς απολογισμό και χωρίς να δίδουν μια έστω ευκαιρία σε νέους και ικανούς.

Τα έχουμε ξαναπεί στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9336.html,  αλλά το κατεστημένο δεν ακούει και δεν θέλει να κάνει τίποτε καλό για τη χώρα και τους νέους.

Να γίνει δημόσιος διάλογος για τη τύχη του Μεγάρου, να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία από την ημέρα που ξεκίνησε η κατασκευή του κτηρίου χάρις στο κληροδότημα Ευταξία, τα χρήματα που πήραν οι διορισμένοι αρμόδιοι εκλεκτοί της εκάστοτε κυβερνήσεως και στοιχεία για το που και σε ποιους δοθήκαν τα χρήματα των επιδοτήσεων και των χορηγιών.

Η ντροπή αυτή του κατ΄ ευφημισμό συγχρόνου ελληνικού πολιτισμού δεν ξεπλένεται έτσι εύκολα. Απαιτείται Νέμεσις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου