Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας …

Εγώ αν ήμουν κόμμα που θέλει να αναλάβει την κυβέρνηση θα υποσχόμουν στους Έλληνες πολίτες πολλές απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ιδού μερικές στις οποίες είμαστε της άποψης, ότι μπορούν να συμφωνήσουν όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι πολίτες:

Προτεραιότητες ανά τομέα:

-     Υγεία: Καθολική εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Κατάργηση εκτάκτων εξωτερικών ιατρειών νοσοκομείων. Γενικευμένη εφαρμογή τηλεματικών τεχνολογιών και φακέλου υγείας πολιτών. Οργάνωση γραφείων επαφής πολιτών με το σύστημα και όχι με τους ιατρούς κατευθείαν. Πλήρης αναδιοργάνωση των δομών Πρόνοιας. Ανασχεδιασμός των νοσοκομειακών δομών. Ανάπτυξη δομών για χρόνια περιστατικά και φροντίδα ηλικιωμένων που δεν έχουν φροντίδα.

-     Εκπαίδευση: Ανάθεση της αρμοδιότητας της εκπαίδευσης στις Περιφέρειες. Περιορισμός του υπουργείου στην έκδοση ελαχίστων απαιτήσεων εκπαίδευσης και εποπτεία του τελικού αποτελέσματος. Αυτόματη κατάργηση των φροντιστηρίων μέσω αναμόρφωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ελεύθερη πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, με πιστοποιητικό εκπαιδευτικής ικανότητας. Ικανοποιητική εκμάθηση μιας ή δυο ξένων γλωσσών στα σχολεία με την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο. Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση όλων των πανεπιστημιακών. Πανεπιστημιακός που θέλει να πολιτευτεί παραιτείται οπωσδήποτε από το πανεπιστήμιο και δεν επιστρέφει, παρά μόνον κατόπιν νέας εκλογής. 4+1 ή 5+1 τα έτη σπουδών σε ανώτατη εκπαίδευση. Δάνεια και υποτροφίες για οικονομικά αδύναμους ή όσους το επιθυμούν.

-     Περιβάλλον: Εκστρατεία απομάκρυνσης όλων των σκουπιδιών, από κάθε γωνιά. Νέα πολιτική για τα τοξικά απόβλητα και συμφωνίες επεξεργασίας με τις βιομηχανίες. Καθολική εφαρμογή προγραμμάτων επεξεργασίας αστικών και αγροτικών λυμάτων. Μονάδες επεξεργασίας στερεών αποβλήτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έλεγχος ποιότητας υδάτων παντού. Εφαρμογή προγραμμάτων ορθής διαχείρισης υδάτων

-     Τουρισμός: Ανάθεση αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες. Διαμόρφωση αναπτυξιακών προγραμμάτων, με σεβασμό στις τοπικές ιδιαιτερότητες. Ποιότητα παντού. Προώθηση σημείων και δραστηριοτήτων επαφής τουριστών με τους κατοίκους της περιοχής. Νέες μορφές τουρισμού. Κήρυξη όλης της χώρας ως τουριστικού προορισμού. Υποχρεωτική εφαρμογή κανόνων HACCP σε όλα τα εστιατόρια. Όλα τα εστιατόρια υποχρεούνται να προσφέρουν καθημερινώς ένα πλήρες γεύμα σε χαμηλή τιμή (π.χ. 10 €).

-     Μεταφορές: Ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και συνδυασμός μεταφορών προς διευκόλυνση των μετακινήσεων αγαθών και πολιτών. Ανάπτυξη των μεταφορών με υδροπλάνα. Σχεδιασμός δρομολογίων και ειδικών πλοίων για εξασφάλιση των προμηθειών

-     Υποδομές: Καθολική εφαρμογή τηλεματικών τεχνολογιών σε όλες τις δραστηριότητες. Σχεδιασμός συνολικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων, σιδηροδρομικών διαδρομών και αεροπορικών συνδέσεων. Αυτόματα διόδια ανάλογα με τη διανυόμενη διαδρομή. Πλήρες δίκτυο παραπλεύρων στους αυτοκινητοδρόμους δρόμων. Αναθεώρηση όλων των σημάτων ΚΟΚ και εκσυγχρονισμός με γνώμονα την ασφάλεια. Συνεπή και αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Καμία ασφαλιστική κάλυψη για όσους παραδιαβάζουν τους κανόνες ή δεν τους τηρούν.

-     Άμυνα: Όλα τα στρατόπεδα μεταβιβάζονται στους δήμους. Δημιουργούνται σύγχρονα εκτός του αστικού ιστού. Ειδικά συστήματα φύλαξης συνόρων. Εισαγωγή προηγμένων επιχειρησιακών τηλεματικών συστημάτων και συστημάτων διαχείρισης υλικού και αξιοποίηση έμψυχου υλικού. Υποχρεωτική στράτευση όλων στα 18 ή αμέσως μετά τις εξετάσεις για ανώτατες σπουδές.

-     Χωροταξία και πολεοδομία: Άμεση κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Άμεση εφαρμογή χωροταξικών σχεδίων. Καθολική εφαρμογή χρήσεων γης. Αυθαίρετες κατασκευές κατεδαφίζονται με το θάνατο του ιδιοκτήτη. Μεταβιβάζονται κανονικά τα οικόπεδα.

-     Νομοθεσία και Δικαιοσύνη: ¨Ένας νόμος ανά θέμα/τομέα. Καταργούνται όλοι οι προηγούμενοι, ενσωματώνοντας όλες τις καλές διατάξεις/’άρθρα των καταργουμένων στο νέο νόμο. Ένα στάδιο μόνον εκδίκασης υποθέσεων. Αξιολόγηση όλου του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Απονομή δικαιοσύνης εντός 6-μηνου από την έναρξη δίκης.  Εναλλακτικά εφαρμογή συστημάτων που αποδίδουν όπως εκείνο των ΗΠΑ.

-     Πρωτογενής παραγωγή: Εξασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής. Προώθηση του ελληνικού σήματος ποιότητας. Περαιτέρω ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών και εκτροφής θαλασσίων οργανισμών. Προώθηση της Μεσογειακής διατροφής. Συνδυασμός με την τουριστική πολιτική. Τυποποίηση για τον περιορισμό των μετακινούμενων και απορριπτόμενων προϊόντων.

-     Βιομηχανική παραγωγή: Προαγωγή της βιομηχανικής παραγωγής σε τομείς που υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Διακρατικές συνεργασίες ίσως και μέσω ΕΕ, για τη μεταφορά τεχνολογίας. Συνεργασία βιομηχανίας και ανωτέρας και ανωτάτης εκπαίδευσης.

-     Έρευνα και Τεχνολογία: Ανάπτυξη δικτύου κέντρων αριστείας. Συμφωνίες συνεργασίας με φορείς αριστείας εξωτερικού. Έμφαση στην κινητικότητα των ερευνητών. Αναδιοργάνωση του συστήματος ανωτάτης εκπαίδευσης Αναδιοργάνωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με πρότυπα τα γερμανικά και ελβετικά συστήματα.

-     Δημόσια, περιφερειακή και δημοτική διοίκηση: Αλληλογραφία των πολιτών με τη διοίκηση μόνον ηλεκτρονικά. Κάθε υπάλληλος αποκτά δ/νση ηλ. ταχυδρομείου και αναρτά σύντομο βιογραφικό και περιγραφή του ρόλου του στην υπηρεσία. Απαντά υποχρεωτικώς εντός 7 ημερών στους πολίτες. Σχεδιάζονται συστήματα αξιολόγηση των υπαλλήλων από τους πολίτες.

-     Δημόσια τάξη: Ιδιώνυμα αδικήματα οι εμπρησμοί, οι βανδαλισμοί, η καταστροφή μνημείων, η ασέβεια προς τους χρήζοντες βοήθειας. Ειδικές αρμοδιότητες στα όργανα της τάξεως και ειδική προστασία από δικονομικές καντρίλιες. Ηλεκτρονικός έλεγχος σε κάθε ευαίσθητο σημείο για την προστασία των πολιτών.

-     Αμοιβές και ασφαλιστικό: Σχετικά μεγάλες αμοιβές και αυξήσεις απασχολουμένων για ηλικίες 30 -50 ετών όταν υπάρχουν τα βάρη ανατροφής παιδιών. Μικρότερες αυξήσεις πριν και μετά. Συγκρότηση διαρκών επιτροπών υπολογισμού κόστους ζωής. Καθολική ασφάλιση χωρίς εισφορές για ένα ελάχιστο εισόδημα (π.χ. 500-600 €). Ιδιωτική ασφάλιση για προσδοκόμενα επί πλέον εισοδήματα.

Προφανώς οι προτάσεις που αναφέρθηκαν δε καλύπτουν το σύνολο των απαραιτήτων μεταρρυθμίσεων, ενώ σε πολλά θέματα πρέπει να γίνουν μελέτες και να παραχθούν μοντέλα εφαρμογής και αξιολόγησης.

Παρακαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσθέσουν τι δικές τους ιδέες και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα υποχρεωτικό πλαίσιο ελαχίστων προϋποθέσεων ευνομούμενου κράτους και αποτελεσματικής δημόσιας διοικήσεως, με το οποίο πρέπει να συμμορφώνεται το πολιτικό σύστημα και όλοι εκείνοι που θέλουν να κυβερνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου