Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μεταναστευτικό, Μέρος 2ο: Τι έπρεπε ή τι πρέπει να κάνει η ΕΕ …

Συνεργάζεται αμέσως με τις Τουρκικές αρχές και τους μηχανισμούς του ΟΗΕ και επιζητά να ανακουφίσει και τη Τουρκία που δέχεται τις μεγάλες ροές Σύριων. Καλεί επίσης σε συνεργασία όλες τις όμορες με τη Συρία χώρες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μετακινήσεις Σύριων πολιτών.

Πρωταρχικός στόχος είναι ο τερματισμός του πολέμου, η ειρήνη και η ανασυγκρότηση της Συρίας. Και προς αυτή την κατεύθυνση διεξάγονται συνομιλίες με όλους όσους εμπλέκονται αμέσως ή εμμέσως στην εμφύλια σύρραξη της Συρίας.

Αυτά που θα συμφωνηθούν μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία μιας πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλες τι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη ή εμφύλια σύρραξη.

Η συνεργασία με την Τουρκία στην παρούσα φάση, αποσκοπεί στη καταστροφή των ροών που δημιουργούν δουλέμποροι και έμποροι του πόνου και οικονομικά συμφέροντα και εδράζεται στην αρχή ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν στις χώρες τους και να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες της ζωής εκεί που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Το καθεστώς της ελεύθερης διακίνησης πολιτών βάσει των ισχυόντων διεθνών κανόνων δεν θίγεται. Θα δηλωθεί ότι θα είναι πάντοτε εξασφαλισμένη στα μέτρα του δυνατού, η κοινωνική αλληλεγγύη και η ανακούφιση των πασχόντων. Ιδιαίτερα από τις πλέον εύπορες χώρες.

Ιδρύονται αμέσως γραφεία (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) στις περιοχές όπου έχουν συρρεύσει οι Σύριοι πολίτες και εξετάζονται σοβαρά οι περιπτώσεις αιτήσεως πολιτικού ασύλου. Αν συντρέχουν οι λόγοι που ορίζει το διεθνές δίκαιο, οργανώνεται η απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών και χωρίς δαπάνη για αυτούς, σε χώρα της επιλογής τους και με την προϋπόθεση ότι η χώρα υποδοχής συμφωνεί.

Εκδίδονται ειδικές ταυτότητες με πλήρη στοιχεία όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στους καταυλισμούς και σε όσους θα εισέρχονται σε αυτούς. Αναγράφονται όλα τα στοιχεία τους και επί πλέον γραμματικές γνώσεις, ειδίκευση κλπ. καθώς και ιατρικά στοιχεία.

Οργανώνονται ειδικές ομάδες εξάρθρωσης των παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και κάθε εκμετάλλευσής των. Όλοι οι συλλαμβανόμενοι προσάγονται σε δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο ή παραρτήματα αυτού και επιβάλλονται αυστηρότατες ποινές, κατάσχεση όλων των μέσων και δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου. Οι αποφάσεις εκτελούνται αμέσως και είναι σεβαστές από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Θεσπίζονται αυστηροί κανόνες για κάθε πολίτη των συμβαλλομένων χωρών που διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο τη μετακίνηση ανθρώπων, εκτός των διεθνών κανόνων και εκτός των επίσημων δομών. Διασφαλίζεται η άντληση πληροφοριών και στοιχείων με πλήρη προστασία και ανωνυμία όσων συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Όλες οι χώρες της ΕΕ προετοιμάζουν ειδικά σχέδια εγκατάστασης προσφύγων σε οικισμούς  και δημοσιεύουν ένα πρόγραμμα εγκατάστασης και ενσωμάτωσης στις τοπικές κοινωνίες. Τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα μέσω του Παγκοσμίου Ιστού.

Όλες οι χώρες επεξεργάζονται προγράμματα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σε σχέση με το προσφυγικό και συντονίζονται και υποβοηθούνται από ειδική μονάδα της ΕΕ.

Λόγω του επειγόντως περιοριζόμαστε σε αυτά τα βασικά. Φυσικά ειδικοί ανά περίπτωση θα συντάξουν τα λεπτομερή προγράμματα και οι κυβερνήσεις και η ΕΕ θα τα θέσουν σε εφαρμογή, αξιολόγηση, βελτίωση και διεύρυνση αν παραστεί ανάγκη.

Παρακαλούμε για σχόλια, παρατηρήσεις και συμβολή.

1 σχόλιο:

  1. Ουδέν σχόλιον!
    Είστε, όπως πάντα, πληρέστερος του προβλεπόμενου!
    Ξεχωρίζω:
    • Ιδρύονται αμέσως γραφεία (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) στις περιοχές όπου έχουν συρρεύσει οι Σύριοι πολίτες και εξετάζονται σοβαρά οι περιπτώσεις αιτήσεως πολιτικού ασύλου. Αν συντρέχουν οι λόγοι που ορίζει το διεθνές δίκαιο, οργανώνεται η απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών και χωρίς δαπάνη για αυτούς, σε χώρα της επιλογής τους και με την προϋπόθεση ότι η χώρα υποδοχής συμφωνεί.
    • Οργανώνονται ειδικές ομάδες εξάρθρωσης των παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και κάθε εκμετάλλευσής των. Όλοι οι συλλαμβανόμενοι προσάγονται σε δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο ή παραρτήματα αυτού και επιβάλλονται αυστηρότατες ποινές, κατάσχεση όλων των μέσων και δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου. Οι αποφάσεις εκτελούνται αμέσως και είναι σεβαστές από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.
    Το πρόβλημα βρίσκεται στα αντικρουόμενα συμφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή