Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Υπηρεσία Φάρων …

Με αφορμή ένα άρθρο της εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 6ης Σεπτεμβρίου 2015, επισκεφθήκαμε τις ιστοσελίδες του Ελληνικού Ναυτικού στη δ/νση http://www.hellenicnavy.gr/hosted/yf/index.php/el/ .


Οποία θετικότατη έκπληξις.

Πάνε χρόνια που προσπαθήσαμε να πείσουμε τους αρμοδίους να ενεργοποιηθούν στη ανακατασκευή των ερειπωμένων φάρων, στη συντηρηση των μνημείων αυτών της Ελληνικής ναυσιπλοΐας και να θέσουν σε εφαρμογή προγράμματα επίσκεψης και παραμονής νέων και επισκεπτών για περιορισμένα χρονικά διαστήματα (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/01/blog-post_03.html , http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/01/blog-post_5561.html http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/08/blog-post_8878.html,  http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/08/blog-post_20.html κ.α.).

Σήμερα βλέπουμε να έχουν υλοποιηθεί ορισμένες από τις προτάσεις μας και ελπίζουμε χάρις στις χορηγίες και στη γενναία χρηματοδότηση φορέων, όπως το Ιδρυμα Λασκαρίδη, να αποκατασταθούν όλα τα μνημεία των ελληνικών θαλασσών.

Δεν ξέρουμε γιατί κωφεύουν στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας οι άρχοντες της Πάρου και δεν προβαίνουν στην ανακατασκευή του φάρου στην είσοδο του κόλπου της Παροικιάς Πάρου.

Ελπίζουμε ότι και αυτοί κάποτε θα αντιληφθούν το πρόβλημα και την αξία της αποκατάστασης του Φάρου.

Περιμένουμε επίσης τον εμπλουτισμό των ιστοσελίδων με στοιχεία, εικόνες, περιγραφές, εντυπώσεις και κάθε άλλο πρόσφορο υλικό. Η σημερινή εικόνα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου