Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Οι απόψεις του πρώην εκπρόσωπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Θάνου Κατσάμπα …

Οι αναφορές προέχονται από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (βλέπετε http://www.kathimerini.gr/830620/article/epikairothta/politikh/to-dramatiko-paraskhnio-apoplhrwmhs-ths-doshs-sto-dnt-ton-maio ) και όπως λέει από το προσωπικό του blog με τίτλο «Econothoughts» (http://www.thanoscatsambas.com/).
  
Ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ συγκεκριμένα τονίζει τα εξής σχετικά με τις προοπτικές του νέου προγράμματος:

 «Με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης υπό εξέλιξη και τις νέες γενικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου πολλοί αναλυτές εύλογα αναρωτιούνται τι θα είναι διαφορετικό αυτή τη φορά. Χωρίς μια δραματική αλλαγή στην πολιτική διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα, η απάντηση είναι τίποτα».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση απαιτείται μια διττή προσέγγιση: Πρώτον, μια κυβέρνηση βασισμένη στις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες, που θα αποτελείται από μια οικονομική ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς (οικονομολόγους, επιχειρηματίες, δικηγόρους, φοροτεχνικούς και εμπειρογνώμονες στις ιδιωτικοποιήσεις). Δεύτερον, μια κυβέρνηση που η Βουλή θα της επιτρέψει να νομοθετεί με ευχέρεια -υπό κοινοβουλευτική εποπτεία-  μέχρι το τέλος του προγράμματος διάσωσης.

«Αυτές οι έκτακτες εξουσίες κρίνονται απαραίτητες για να παρακάμψουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τα κοινοβουλευτικά οδοφράγματα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που η έγκαιρη εφαρμογή των αποφάσεων θα είναι κρίσιμη» σημειώνει ο κ. Κατσάμπας.

Πρόκειται για απλά και κατανοητά πράγματα.

Το πρόβλημα είναι αν το πολιτικό σύστημα κατανοεί την τραγική πραγματικότητά και ιδιαίτερα η απελπιστικά ανεπαρκής και αποδεδειγμένης ανικανότητας και διάθεσης να κυβερνήσει ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του, πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου