Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αντίθετος με το μέτρο πληρωμής ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική ο Ι.Σ.Α ...

Να επανεξετάσει το μέτρο της πληρωμής της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα, καλεί το Υπουργείο Οικονομικών ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. 
   
«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει μία ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 2 Οκτωβρίου 2015).

Εκπληκτικά επιχειρήματα. Θα μείνουν στην Ιστορία.

Οι κκ. ιατροί και ο περίφημος ΙΣΑ είναι αλλεργικοί σε κάθε διαδικασία καταγραφής της επίσκεψης στον ιατρό και της χορήγησης βεβαιώσεως της επίσκεψης, της περιγραφής των ενεργειών του ιατρού, της διαγνώσεώς του και των συστάσεων προς τον ασθενή ή τον πολίτη.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. ιατρός δεν είναι ποτέ υπεύθυνος για τις ενέργειες του και τα αποτελέσματά των.
Η τακτική αυτή είναι μοναδική στο πλανήτη (μιλάμε προφανώς για τις αναπτυγμένες χώρες) και έχει ως συνέπεια χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Έχουμε πολλάκις επιχειρηματολογήσει επ΄ αυτού στο παρελθόν και της ανάγκης χρήσεως Ηλεκτρονικών Φακέλων Υγείας (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2007/11/blog-post_06.html και .http://simpleandclear.blogspot.gr/2007/08/blog-post_1480.html). 

Η οικονομική κρίση και η φοροδιαφυγή είναι πρώτης τάξεως ευκαιρίες να μπει κάποια τάξη στο παράλογο ελληνικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου