Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Μάλλον λανθασμένοι υπολογισμοί ...

Παλαιοί και νέοι εξαιρετικοί αναλυτές των πάντων, ανεβάζουν τη φοροδιαφυγή σε 30-50 δις € ετησίως και συμπεραίνουν εξ αυτών κατόπιν ότι έτσι και παταχθεί η φοροδιφυγή τα ελλείμματα  θα μηδενιστούν, οι φόροι θα μειωθούν, το κράτος θα έχει επαρκή έσοδα και άρα η Ελλάς θα γίνει ένα κανονικό κράτος, ευνομούμενο και αποτελεσματικό.

Η δική μας εικόνα λέει ότι ανεξάρτητα από το ύψος της φοροδιαφυγής, που λογικά είναι πολύ μεγάλο - και εδώ εισάγουμε μια νέα λέξη - αυτοδιανέμεται σε όλο τον ενεργό πληθυσμό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και εξασφαλίζει ένα πολύ καλό επίπεδο διαβίωσης, άνετο και με την επί πλέον ικανοποίηση ότι κοροϊδεύουμε το κράτος και άρα είμαστε διπλά κερδισμένοι.

Σωστά  μέχρις εδώ;

Τώρα το ζήτημα είναι πως οι Έλληνες που έμαθαν για δεκαετίες να ζουν παρανομώντας, θα μετασχηματιστούν από την κυβέρνηση της αριστεράς με επί κεφαλής το θαυμάσιο κ. Αλέξη Τσίπρα, σε νομιμόφρονες και νομοταγείς πολίτες;

Και πως όλα τα μέλη του θαυμάσιου πολιτικού συστήματος που λειτούργησε με βασική στρατηγική τη χρηματική ικανοποίηση των πολιτών, θέτοντας εκτός συζητήσεως και κανόνων όλες τις άλλες παραμέτρους μιας κανονικής και αξιοπρεπούς ζωής, θα αλλάξει συμπεριφορά;

Μήπως πρόκειται για τον τετραγωνισμό του κύκλου;

Όχι. Επειδή οι άλλες κοινωνίες το έχουν λύσει, ασφαλώς μπορούμε και εμείς.

Η λύση λέγεται "μακροχρόνια συνεπής αυστηρότητα".

Είμαστε διατεθειμένοι να εξηγήσουμε αναλυτικά την άποψή μας, σε όποιον το επιθυμεί. Ακόμα και στους κκ. υπουργούς, ακόμα και στον θαυμάσιο και τετραπέρατο κ. Τσίπρα, αν και το πράγμα είναι αυταπόδεικτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου