Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνομιλεί με φυλακισμένους τρομοκράτες …

O tempora o mores. Κοινώς  Ω καιροί, ω ήθη.

Διαβάζουμε:
«… Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί συνδιαλλαγής με κρατουμένους, δήλωσε χθες ότι «η Πολιτεία συζητά με τους κρατούμενους, κάτι που οφείλει να κάνει, ωστόσο δεν μπορεί να εκβιάζεται ή να μπαίνει στη λογική της διαπραγμάτευσης, του παζαριού ή να υποκύπτει σε εκβιασμούς» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:07:59, Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 07:59)
Και
« …Την ύπαρξη των συνομιλιών επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του και ο κ. Λάμπρου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μιλούσε με κρατούμενους ως σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Γνωρίζουν ότι έχω επικοινωνία με κρατούμενους και κρατούμενες, γυναίκες και άντρες εδώ –και επαναλαμβάνω– πολλά χρόνια, υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ανθρώπων όπου και αν βρίσκονται και χωρίς καμία διάκριση και αυτό θα συνεχίσω να κάνω σε όλη μου τη ζωή». Στην ίδια κατεύθυνση και ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι δεν είναι μεμπτή η συνομιλία με κρατούμενους αλλά το να ενδίδει η πολιτεία σε εκβιασμούς τους …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11 Νοεμβρίου 2015).

Εμείς μένουμε κατάπληκτοι.

Ασφαλώς και πρέπει αρμόδια στελέχη της δημόσιας διοίκησης (και όχι η Πολιτεία - και δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο κ. υπουργός) να επισκέπτονται τις φυλακές και να μελετούν τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων και να εξετάζουν με τα ενδεδειγμένα επιστημονικά εργαλεία και γνώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και να υποδεικνύουν τρόπους και μέσα βελτίωσης και αποφυγής καταστάσεων που εγκυμονούν κινδύνους για όλους.

Δεν έχουν καμιά δουλειά σύμβουλοι, άμισθοι ή μη, ακόμα και υπουργών, απροσδιόριστων προσόντων και επιστημονικών περγαμηνών, να συνομιλούν με κρατουμένους και μάλιστα καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα και δείχνουν απόλυτη περιφρόνηση σε καλές πρακτικές διεθνώς, επιστημονική επάρκεια και ήθος και συμπεριφορά γειτονιάς και προσωπικού τσιφλικιού. Ιδιαίτερα δε, όταν δεν ακολουθείται αυστηρή επιστημονική μεθοδολογία και δεν υπάρχουν γραπτές εκθέσεις, με λεπτομερή ημερολόγια, αναλύσεις, επισημάνσεις και προτάσεις.

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα παρουσιαστούν στους πολίτες οι πραγματικές διαστάσεις της σκανδαλώδους, αντιεπιστημονικής και πολύκροτης υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου