Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τα ευρωπαϊκά σύνορα …

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Έλληνες επιχειρηματολογούσαν ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ως τέτοια πρέπει να τυγχάνουν της προσοχής, της φροντίδας και των απαραίτητων ρυθμίσεων για την προστασία τους.

Η μεγάλη αυτή αλήθεια δεν συγκινούσε την Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, τους Ευρωπαίους πολίτες και τους θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η αλήθεια είναι  ότι ούτε οι Ελληνικές κυβερνήσεις κρατούσαν επίμονη στάση και περιορίζονταν σε υπομνήσεις με αφορμή συνήθως τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία.

Κανείς βέβαια δεν φαντάζονταν τι θα επακολουθήσει, παρά τις συνεχείς παραβιάσεις από αυτοαποκαλούμενους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες κάθε είδους, φυλής, προελεύσεως και εγκληματικής διακίνησης. Τώρα όμως το πρόβλημα εξελίχθηκε σε εφιάλτη για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τις κυβερνήσεις τους.

Μοναδική αιτία βέβαια είναι  η Τουρκία, που βρήκε την ευκαιρία και τον τρόπο να εκβιάσει την Ευρώπη και να αποκομίσει οφέλη. Για μια ακόμα φορά.

Και ιδού η τρανή απόδειξη της αδήριτης πραγματικότητας των Ευρωπαϊκών συνόρων και του τεράστιου προβλήματος του ελέγχου και της υπερασπίσεώς των.

Δεν γνωρίζουμε τη λύση, αλλά η Ελλάδα με τη σημερινή αλλοπρόσαλλη και αδύναμη έως ανίκανη κυβέρνηση των εκατομμυριούχων καπιταλιστών κομμουνιστών δεν έχει καμία δυνατότητα να επιλύσει το πρόβλημα και να αποτρέψει την εξ αυτού επιβάρυνση και επιδείνωση της 7-ετούς και πλέον οικονομικής κρίσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου