Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Την έναρξη του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, ανακοίνωσε ο Ν. Φίλης …


Γιατί είναι περίλυπος ο εκλεκτός κ. υπουργός;
Σε τρία επίπεδα σε ισάριθμες επιτροπές οι οποίες θα επιφορτιστούν με την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, αρχίζει ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ... (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:17:59, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 17:55).

Η ίδια και απαράλλακτη στρατηγική, Τα ίδια και τα ίδια σφάλματα. Οι ίδιες και οι ίδιες πολιτικές. 

Τίποτε νέο, τίποτε ενθαρρυντικό, τίποτε υποσχόμενο, τίποτε καινοτόμο. 

Τα κομματικά μαγειρεία σε πλήρη ανάπτυξη και οργασμό εξαντλούνται σε αντιγραφές, με κακογραμμένα σκονάκια και πλήρη αδυναμία εκφοράς ουσιαστικού και μεταρρυθμιστικού λόγου. 

Η μούχλα στις δόξες της και με προοπτική να καλύψει κάθε γωνιά και κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και εκείνα που έχουν ξεφύγει μέχρι σήμερα και παραμένουν ακμαία και υγιή. 

Και πάλι απουσιάζουν από το διάλογο οι ΓΟΝΕΙΣ. Όπως και παλιά βέβαια (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/03/blog-post_04.html). Τα συνήθη υποζύγια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης επί των οποίων ασελγούν επί δεκαετίες τώρα οι κομματικοί εγκάθετοι και οι οπισθοδρομικοί εκφραστές τους. 

Οι γονείς κύριοι είναι εκείνοι που πρέπει να έχουν καθοριστική άποψη επί των προτάσεων μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού. Η μη συμμετοχή τους στο «διάλογο» δείχνει έλλειψη ικανότητας σχεδιασμού, επιστημονικής προσέγγισης και δημοκρατικού ήθους. 

Καλή αποτυχία θαυμάσιε κ. Φίλη. Θαυμάσιε, αλλά ανίκανε να κατανοήσετε την πραγματικότητα. Στο κοτέτσι που είστε εγκλωβισμένος, λόγω έλλειψης γνώσεων, ικανοτήτων, επαφής με τις διεθνείς εξελίξεις και πραγματικής διάθεσης εκσυγχρονισμού. 

Α. Και μην ξεχνάτε ότι άλλο Αυγή και άλλο υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου