Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Γελάνε αντί να κλαίνε …

Αλ. Τσίπρας: Να σταματήσει η ανθρωποθυσία στο Αιγαίο

   
Την ανάγκη να σταματήσει «η ανθρωποθυσία στο Αιγαίο που ντροπιάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με αφορμή την αναχώρηση 30 προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ, για το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε… (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:09:25, Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 07:42).

Καμαρώστε τους. Ναι αυτούς τους κυρίους που γελούν προκλητικά - ιδίως εκείνος με το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο χαζοχαρούμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος - αντί να κλαίνε για τα χάλια μας και το ζοφερό μέλλον μας.

Μέσα στα Αρμάνι (ή αντίστοιχο) κουστουμάκια τους, τα αρώματα, τα φρου φρού και τα αστειάκια τους, διαχειρίζονται ένα ελάχιστο κομμάτι του τεράστιου προβλήματος των σύγχρονων κοινωνιών: Αυτό της ανισότητας μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Η ανισότητα αυτή επιτείνεται από τους πολέμους, την ανεργία, την αγραμματοσύνη, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τις προκλητικές εικόνες της τιβί ανά τον κόσμο. Και δημιουργεί ποτάμια μεταναστών προς τη γη της αφθονίας και του κοινωνικού κράτους.

Πρέπει άμεσα να ζητήσουμε οι Έλληνες σύγκλιση διεθνούς συνδιασκέψεως για τον τερματισμό των πολέμων και την ανασυγκρότηση των ημικατεστραμμένων χωρών, με πρώτη τη Συρία.

Παρακαλούμε να διαβάσετε τις προτάσεις μας στα http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/09/blog-post_22.html  και http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/09/blog-post_41.html  για το φλέγον θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου