Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο καταλυτικός ρόλος του θεσμού της ΟΚΕ …

Διαβάσαμε το πρόσφατο άρθρο του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, με τον προαναφερθέντα τίτλο που δημοσιεύτηκε στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22 Νοεμβρίου 2015).
 
Διαβάζουμε:
«… Και η ΟΚΕ, ως αρμόδιος φορέας και συνταγματικά κατοχυρωμένο βήμα διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, οφείλει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σ’ αυτό. Για όσους δεν γνωρίζουν, η ελληνική ΟΚΕ ιδρύθηκε το 1994, με πρότυπο την ευρωπαϊκή ΟΚΕ, και κατέστη συνταγματική επιταγή το 2001. Στηρίζεται δε στον τριμερή διαχωρισμό των εκπροσωπούμενων συμφερόντων, διαχωρισμό δηλαδή σε τρεις ομάδες: μία των εργοδοτών/επιχειρηματιών, μία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και μία των λοιπών κατηγοριών, π.χ. αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, καταναλωτές, οργανώσεις και τοπική αυτοδιοίκηση …».
Αφού λοιπόν μάθαμε τι είναι  η ΟΚΕ, το επόμενο θέμα προς επίλυση είναι πως οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν στις εργασίες της ΟΚΕ και πως μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις και να εισακουστούν.

Ο κ. Βερνίκος δεν μας φωτίζει ιδιαίτερα επί του προκειμένου και θα ήταν ευχής έργο αν κάποιος λάμβανε το κόπο να μας μιλήσει για τον τρόπο λειτουργίας της ΟΚΕ, το πρόγραμμα εργασιών της, τις δυνατότητες συμμετοχής και τα εργαλεία τα οποία έχει στη διάθεσή της, αλλά και είναι και διαθέσιμα στους πολίτες για την ενεργό συμμετοχή τους.

Φαντάζομαι ότι θα έχουν προβλεφθεί σύγχρονα εργαλεία συμμετοχής εξ αποστάσεως – δηλαδή τηλεματικά εργαλεία - και θα είναι ήδη διαθέσιμα.

Ψάξαμε στον παγκόσμιο ιστό και βρήκαμε τις ιστοσελίδες της Ελληνικής ΟΚΕ, http://www.oke.gr/index.html .

Δεν μας φώτισαν όμως. Τις βρήκαμε πληκτικές, χωρίς ουσία και παραγεμισμένες με θέματα δημοσίων σχέσεων και όχι ουσίας.

Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο κ. Βερνίκο και θα επανέλθουμε, δεδομένου ότι το αντικείμενο της ΟΚΕ είναι πολύ ενδιαφέρον και αν λειτουργήσει ορθολογικά μπορεί ο ρόλος της να αποδειχθεί πράγματι καταλυτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου