Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς συναίνεση …

Η συμφωνία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτικών αρχηγών πάνω σε ένα βασικό πλαίσιο της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό, είναι η βασική επιδίωξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, τη σύγκληση του οποίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.  
Τα μηνύματα από τα υπόλοιπα κόμματα, πάντως, δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο συμβούλιο, αλλά μόνο για να ακούσει, η κ. Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε σε «αναζήτηση συνενόχων», αρνητικό στην παροχή συναίνεσης ήταν το «Ποτάμι», ενώ το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει καν. Πίσω από την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, κίνητρο είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης, που ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα επιτύχει εάν προσέλθει στον επόμενο γύρο της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό και μπορεί να επικαλεσθεί έναντι των συνομιλητών του πολιτική υποστήριξη στο σχέδιό του ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27 Νοεμβρίου 2015). 

Η λογική λέει ότι η πρόκληση του εξαιρετικού πρωθυπουργού μας κ. Αλέξη Τσίπρα (του Α’) είναι ευπρόσδεκτη και πρέπει να γίνει και μάλιστα να έχει αίσιο τέλος, οπωσδήποτε.

Οι πολλές δηλώσεις, οι προκαταβολικές κορώνες, οι αρνήσεις και οι μεγαλοστομίες δεν έχουν θέση. Η συνάντηση αφορά το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει όλοι να ακούσουν τον κ. πρωθυπουργό και να συνδράμουν στην εξεύρεση ουσιαστικών και αποτελεσματικών λύσεων.

Μετά το πέρας του συμβουλίου, θα μπορούμε όλοι να κάνουμε απολογισμό και να αποδώσουμε τις ευθύνες και τους επαίνους.

Τώρα προέχει η εξεύρεση λύσεων και λογικά όλοι πρέπει να συμμετάσχουν με γραπτές προτάσεις και επιχειρήματα. Όχι άλλες αερολογίες, λόγια του αέρα και ευφυολογήματα.

Είστε όλοι κύριοι του πολιτικού συστήματος υπεύθυνοι απέναντι στους χειμαζόμενους Έλληνες πολίτες και σας παρακαλούμε να σταματήσετε να τους εμπαίζετε, να τους αποπροσανατολίζετε, να τους γελοιοποιείτε και να τους καταστρέφετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου