Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μια πρόταση πολύ κοντά στη δική μας του 2009 …

ΑΠΘ: Λογοτεχνικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τη Wikipedia 
Οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
 ,
γράφουν λήμματα στην Wikipedia, για τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης και συνδέουν τα έργα τους με σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης με την επικόλληση QR codes.

Το Γεντί Κουλέ, η Μητροπόλεως (πρώην Ρούζβλετ), το Πειραματικό Σχολείο ΑΠΘ, η Χρυσοστόμου Σμύρνης, η Φυσικομαθηματική ΑΠΘ, η Καμάρα, η Αρετσού, η Κατούνη και πολλά άλλα σημεία της πόλης που αναφέρονται σε μυθιστορήματα και ποιήματα και σχετίζονται με τη ζωή ποιητών και συγγραφέων της Θεσσαλονίκης, συνθέτουν ένα λογοτεχνικό περίπατο που συνδέει τον πολιτιστικό με τον αστικό ιστό … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 15:23).

Βρίσκουμε την πρωτοβουλία των μελών του ΑΠΘ εξαιρετική και μακάρι να είναι  αποτελεσματική και η αρχή γενίκευσης της προσπάθειας επιστημονικής πληροφόρησης των πολιτών.

Στις 9 Ιανουαρίου 2009 (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/01/blog-post_09.html ) είχαμε προτείνει, «όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να περιλαμβάνουν στις ιστοσελίδες τους επιστημονική πληροφόρηση, κατάλληλη για τους πολίτες, στα θέματα που δραστηριοποιούνται».

Μας θλίβει βέβαια το γεγονός ότι άλλη σημαντική πρότασή μας για τη δημιουργία επιστημονικής πληροφόρησης στα θέματα Υγείας, με τη συμμετοχή όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος δεν ευδοκιμεί, παρά το γεγονός ότι λειτουργεί (χωρίς ενημέρωση) από το 2006 στη δ/νση  http://panacea.med.uoa.gr/default.aspx   και έχει περισσότερες από 12.400.000 επισκέψεις.

Ελπίζουμε ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών και ο κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ θα προωθήσουν τη νέα πρωτοβουλία μας.

ΥΓ: Ευχαρίστως θα δεχτούμε υποδείξεις, προτάσεις και σχόλια από ενδιαφερομένους, τους οποίους είμαστε πρόθυμοι να ενημερώσουμε αν το επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου