Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ρεκόρ καισαρικών τομών στην Ελλάδα …


 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το ποσοστό των καισαρικών τομών στην Ελλάδα κυμαίνεται από 50%-70% στο σύνολο των γεννήσεων, ανάλογα με το μαιευτήριο –τα υψηλότερα ποσοστά αναφέρονται κυρίως στα ιδιωτικά– αλλά και τον αριθμό των γεννήσεων που πραγματοποιεί «έκαστο». Είναι ενδεικτικό ότι στο δημόσιο νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου», με εξειδίκευση στη μαιευτική, πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι έξι στις δέκα γέννες (63,1%) γίνονται με καισαρική τομή. Και αυτό, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ε.Ε. είναι περίπου 25% και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει «επιτρεπτό» ποσοστό καισαρικών το 15%, με πρόσφατες μελέτες Αμερικανών ειδικών να το ανεβάζουν στο 20% ... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 13 Δεκεμβρίου 2015).

Πολύ γνωστά και από πολλών ετών τα στοιχεία αυτά. Έρχονται στη δημοσιότητα και επανέρχονται κάθε φορά ως δημοσιογραφική ανακάλυψη και δημοσιοποίηση των επιτευγμάτων του ελληνικού ιατρικού συστήματος. Και ως προφανέστατη μηχανή αντιδεοντολογικών συμπεριφορών, πηγή εισοδήματος ακόμα και πλούτου για πολλούς προβεβλημένους ιατρούς και συγκροτήματα.

Οι πολίτες είναι τα συνήθη υποζύγια των μηχανισμών που έχουν στήσει επιστήμονες με πολλές και πέραν της ιατρικής ικανότητες.

Και φυσικά η δεοντολογία, η ηθική και οι μηχανισμοί ελέγχου και εταιρικής ευθύνης δεν έχουν καμιά αξία στον πίωνα αγρό της Ελλάδος. Εκεί που όλα επιτρέπονται, τίποτε δεν ελέγχεται και όλα εμφανίζονται ως νόμιμα, αρκεί να είναι αστείρευτες πηγές πλούτου και εν τέλει εργαλεία διαπλοκής και δυνάμεως.

Έρρωσθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου