Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας στο Κερατσίνι: Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας …

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση του «στριμωγμένου» Πρωθυπουργού  
«Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές περιοχές του Πειραιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το Κερατσίνι προκειμένου να παραδώσει το παραλιακό μέτωπο Δραπετσώνας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Αρχικά είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο κατά την οποία συζήτησε για την αξιοποίηση του χώρου. Ενημέρωθηκε για το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, που θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, UPD:12:14, 19 Δεκεμβρίου 2015 10:11).

Επειδή βλέπουμε ότι ο εξαιρετικός και ακαταπόνητος πρωθυπουργός μας κ. Αλέξης Τσίπρας, μόλις επέστρεψε από το κοπιαστικό και προφανώς επιτυχές ταξίδι του στις Βρυξέλλες, πήγε αμέσως να συζητήσει την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου του λιμένα του Πειραιά, χρονιάρες μέρες.

Θέλουμε να του θυμίσουμε ότι υπάρχουν και δυστυχισμένοι Έλληνες, όπως ασθενείς, ορφανά, εγκαταλελειμμένοι γέροντες και γερόντισσες, ότι υπάρχουν 1 εκατομμύριο άνεργοι, ότι υπάρχουν φθίνουσες και χωρίς μέλλον περιοχές. Μια επίσκεψη σε κάποιους από αυτούς θα ήταν βάλσαμο και απόδειξης πραγματικής αλληλεγγύης και ευσπλαχνίας. Αλλά αυτά μάλλον είναι  ψηλά γράμματα για κάθε ένοικο του Μαξίμου και των πολυτελών σαλονιών της Ευρώπης.

Όσο για τα θαλάσσιο μέτωπο, είμαστε σίγουροι ότι και ο χώρος αυτός εφόσον είναι στα στιβαρά χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά τα κατασκευαστικά έργα, θα εξελιχθεί σε ένα θαυμάσιο χώρο απόθεσης των ιερών σκουπιδιών που παράγουν οι Έλληνες και παράνομων δραστηριοτήτων, όπως όλοι οι άλλοι. Ο κ. πρωθυπουργός μάλλον θα πρέπει να γνωρίζει που βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως και κάποιος από την αυλή του θα μπορεί να τον πληροφορήσει για το παρελθόν, το παρόν και ιδίως και το ζοφερό μέλλον του, ως δημοσίου χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου