Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

«Ένα νοσοκομείο στην οθόνη μου» …

Διαβάσαμε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Δεκεμβρίου 2015) ένα άρθρο που περιγράφει πρωτοβουλίες για ένα νέο πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στα πλαίσια του ΕΣΥ.
Οι καμπίνες τηλεϊατρικής του συστήματος περιλαμβάνουν κάμερες και οθόνες υψηλής ευκρίνειας. Τώρα οι γιατροί σε απομακρυσμένες περιοχές έχουν συμμάχους
Θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε το άρθρο (είδηση;) αλλά μας φαίνεται σαν ψέμα. Αν πάλι πρόκειται για είδηση και αφορά νέα προσπάθεια προμήθειας εξοπλισμού και όχι πραγματικό πρόγραμμα υποβοήθησης του έργου των απομακρυσμένων ιατρών - δηλαδή των ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – και των ασθενών που βρίσκονται μακρυά από υπηρεσίες Υγείας ποιότητας, τότε πρέπει να επιληφθούν τα εποπτικά όργανα του κράτους και η δικαιοσύνη.

Έχουμε αρθρογραφήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για τα θέματα Τηλεϊατρικής στο Ημερολόγιο Απλά και Καταναοητά (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/12/t-vodafone-100.html κλπ.) και έχουμε περιγράψει τις προσπάθειες της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών από το 1989, οι οποίες όμως δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι τώρα τα πράγματα θα έιναι καλύτερα. Παρά τα σπουδαία λόγια ότι «το έργο δεν αντιμετωπίστηκε σαν έργο κατασκευής δικτύου πληροφορικής, αλλά σαν υπηρεσία, κάτι που σημαίνει ότι υιοθετήθηκε πρωτόκολλο λειτουργίας και δημιουργήθηκε ομάδα υποστήριξης (helpdesk)», διαβλέπουμε τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παλιά που οδήγησαν σε αποτυχίες.

Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε αν κληθούμε να υποστηρίξουμε το εγχείρημα και ζητήσαμε σήμερα συνάντηση με τον αν. υπουργό Υγείας κ. Πολάκη.

Αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου