Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Φθηνότερα τέλη και ρεύμα ζητούν τα ΑΕΙ …

Στους δήμους και στη ΔΕΗ προστρέχει το υπουργείο Παιδείας για να συνδράμει τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ 
  
να αντεπεξέλθουν στη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Το υπουργείο προωθεί γενναία απαλλαγή στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ επιδιώκει και μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, οι δήμαρχοι, που ζητούν πολλαπλασιασμό της κρατικής χρηματοδότησης, αντιδρούν με οξύτητα, παρότι δεν λείπουν μερικοί επαρχιακών πόλεων οι οποίοι... ποιούν την ανάγκη φιλοτιμία. Είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν εκπτώσεις στα ΑΕΙ/ΤΕΙ υπό τον φόβο της «μετακόμισης» κάπου τμήματος σε άλλη πόλη. Αλλωστε, οι πρυτάνεις που μίλησαν στην «Κ» αναφέρουν ότι απαιτούνται καταργήσεις τμημάτων και συγκέντρωσή τους σε μία έδρα, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Το θέμα έχει ιδιαίτερο παρασκήνιο, καθώς εκδηλώνονται γκρίνιες δημάρχων και πρυτάνεων κατά της αρμόδιας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου. Η κ. Αναγνωστοπούλου προτίθεται, στην τακτική Σύνοδο Πρυτάνεων στις 16-18 Δεκεμβρίου, να κάνει χριστουγεννιάτικο μποναμά στα ΑΕΙ/ΤΕΙ την ευνοϊκή ρύθμιση περί δημοτικών τελών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  ΕΛΛΑΔΑ 11:12, 6 Δεκεμβρίου 2015).

Όλη η κακομοιριά των ελληνικών ΑΕΙ, της διαπλοκής με τους πολιτικούς και τους δημάρχους και την εκτροπή τους από τα κύρια καθήκοντά και έργα τους περιγράφεται στην προηγούμενη πρόταση. 

Καλά θα κάνουν οι θαυμάσιοι πρυτάνεις τους, τώρα που τους απάλλαξε, ο εμβληματικός υπουργός Παιδείας, από το «βραχνά» που λέγεται Συμβούλιο Ιδρύματος, να δημοσιεύουν επί τέλους ή/και να εφαρμόσουν τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας τους και να αναθεωρήσουν τις δομές τους, τα προγράμματα τους, τους στόχους τους και τους μηχανισμούς αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που προσφέρονται σήμερα και από τη χώρα και από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. 

Τα άλλα όλα είναι  φτηνιάρικα κόλπα και ζητιανιά αισχίστου είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου