Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Τα αλιευτικά αποθέματα μειώνονται σε όλο τον κόσμο λόγω της κλιματικής αλλαγής …

Η μεταβολή της θερμοκρασίας των ωκεανών επηρεάζει τον πληθυσμό φυτοπλαγκτού, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει τα αλιευτικά αποθέματα, αναφέρει η έρευνα. 
Η ικανότητα αναπαραγωγής των ψαριών σημειώνει τάσεις μείωσης σε όλο τον πλανήτη σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Ιρβάιν της Καλιφόρνια. «Πρόκειται για την πρώτη μελέτη παγκόσμιας κλίμακας που καταγράφει την πραγματική παραγωγικότητα των ιχθυαποθεμάτων και την παρακμή της», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Γκρέγκορι Μπρίτεν ... (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:09:06, Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 09:00).

Ας είναι  καλά τα ξένα πανεπιστήμια που ερευνούν και πληροφορούν τον κόσμο για τα σημαντικά προβλήματα, που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης και οι κάτοικοί του.
Εμείς εδώ ποτέ δεν μάθαμε κάτι σχετικό για τις ελληνικές θάλασσες και τα ιχθυαποθέματα, αν και ναυπηγήσαμε ειδικό σκάφος («Φιλία» ονομάζεται και θα έχει ήδη γεράσει, ενώ το άλλο μεγαλύτερο το «Αιγαίο αναπαύεται συνήθως νωχελικά στο λιμάνι του Πειραιά – βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/09/blog-post_29.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/07/blog-post_7417.html ) και πληρώνουμε ερευνητές και ερευνητικά κέντρα με αυτό ακριβώς το αντικείμενο.
Παρακαλούμε να δημοσιευτούν άμεσα τα επιστημονικά στοιχεία για όλες τις ελληνικές θάλασσες και την πολιτική για την ενίσχυση των ιχθυαποθεμάτων και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να έχουν για τους αλιείς και το κοινωνικό σύνολο.
Πότε θα γίνουμε σοβαρό κράτος και θα δουλεύουμε σοβαρά και με επίκεντρο το κοινωνικό συμφέρον και την προγραμματισμένη και αειφόρο ανάπτυξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου