Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς αντίπαλο η Cosco για τον ΟΛΠ …

Παιχνίδι για έναν παίκτη αποδεικνύεται ο διαγωνισμός πώλησης του 51% συν 16% των μετοχών του ΟΛΠ, ΟΛΠ με την Cosco να αποτελεί τον μοναδικό όμιλο που κατέθεσε χθες δεσμευτική προσφορά.
 
Αν και ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς μυστικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» μέχρι τη λήξη της διορίας στις 5 το απόγευμα ώρα Λονδίνου, μόνο η κινεζική Cosco είχε καταθέσει προσφορά. Οι Κινέζοι τήρησαν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Η απουσία της εταιρείας με έδρα την Ολλανδία δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού το τελευταίο διάστημα είχε καταγραφεί μια αποστασιοποίηση. Για την επιλογή των Ολλανδών να απέχουν, η αγορά «βλέπει» δύο εκδοχές. Από τη μια επισημαίνεται ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν εστιάσει εξαρχής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να συμμετείχαν στον Πειραιά προκειμένου να διαπιστώσουν πώς λειτουργεί το σύστημα στη χώρα μας.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους ενδεχομένως να διαδραμάτισε η μειωμένη οικονομική απόδοση πολλών από τις δραστηριότητες του ΟΛΠ, όπως αυτή του προβλήτα Ι του ΣΕΜΠΟ. Από τα 18,74 εκατ. έσοδα που είχε πέρυσι στο εννεάμηνο έχει πέσει φέτος περίπου στα μισά και πιο συγκεκριμένα στα 9,83 εκατ. ευρώ. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:07:55, Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 07:55).

Θέλουμε εμείς ως απλοί πολίτες να ευχαριστήσουμε τους Κινέζους για το μεγάλο αυτό δώρο που έκαναν μέσα στις γιορτές, στους Έλληνες.

Μακάρι να είναι αληθινό το δεύτερο σενάριο και ο κολοσσός Maersk Moller να ενδιαφέρεται πραγματικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αυτοί που θα είναι  τεθλιμμένοι έως θανάτου είναι τα κομματόσκυλα, οι κολοσυνδικαλιστάδες, οι ανερμάτιστοι και οι άχρηστοι δημοτικοί άρχοντες και ο εκπληκτικού μεγέθους και τιτάνας των οικονομικών ο υπουργός, ο Θοδωρής ο Δρίτσας, ο Πειραιάρχης και ορκισμένος εχθρός δημιουργίας έστω και μιας νέας θέσεως εργασίας (ασφαλώς με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση του θαυμάσιου 40ρη πρωθυπουργού μας κ. Αλέξη Τσίπρα).

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα βάλουν άλλα εμπόδια οι εχθροί της Ελλάδος που βρίσκονται στη κυβέρνηση και η εκχώρηση του λιμανιού θα προχωρήσει απρόσκοπτα από εδώ και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου